30.6.12

Τώρα κλέβουν και φωτοβολταϊκά ...


Πρώτο κρούσμα στη Δράμα...
Ένα νέο πεδίο φαίνεται ότι βρήκαν οι κλέφτες που επιδίδονται σε διάφορες λεηλασίες και στη συνέχεια πουλάνε τα αντικείμενα σε εξευτελιστική τιμή σε... κλεπταποδόχους, έχοντας προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.
Όπως συμβαίνει με τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ που...
κοστολογούνται πάνω από 10.000 ευρώ ενώ οι κλέφτες αποκομίζουν 200-300 ευρώ πουλώντας την για χαλκό, έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν και οι δράστες της κλοπής από φωτοβολταϊκό πάρκο στη Δράμα.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 26 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Είκοσι τέσσερις μπαταρίες, μία πόρτα πίνακα ελέγχου, τριάντα πέντε ασφάλειες, 57 τεμάχια καλωδίων χαλκού, μήκους 0,50 έως 2 μέτρων, δυο μεγάλες λάμπες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες αφαίρεσαν λίγη ώρα νωρίτερα, τα παραπάνω αντικείμενα από φωτοβολταϊκό σύστημα, σε αγροτική περιοχή της Δράμας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.
xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: