30.6.12

Αεροδρόμιο "Μακεδονία": Πληροφορίες σε τουρίστες μόνον εώς το μεσημέρι...


Το αεροπλάνο από τη Ρόδο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής. Δίπλα από τον ιμάντα για την παραλαβή των αποσκευών το γραφείο πληροφοριών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) έχει τα ρολά του κατεβασμένα.



Κατά τη ... διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν τα αεροσκάφη τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό προσγειώνονται στον αεροδιάδρομο του «Μακεδονία» το ένα μετά το άλλο. Οι τουρίστες, Ελληνες και αλλοδαποί, μπορούν να πάρουν πληροφορίες σχετικά με την πόλη αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μονάχα εφόσον φτάσουν στο αεροδρόμιο πρωινές ώρες (έως τις 3 το μεσημέρι). Ο λόγος; Το γραφείο πληροφοριών (info kiosk) του ΕΟΤ τόσο τις Κυριακές όσο και τις απογευματινές ώρες της εβδομάδας παραμένει ερμητικά κλειστό.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΕΟΤ, η δυσλειτουργία του γραφείου οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, ενώ, εξαιτίας της διαδικασίας των εκλογών, ήταν «παγωμένες» κάθε είδους μεταθέσεις και μετατάξεις.

Αίτημα 20 ετών

Ηταν ένα αίτημα 20 και πλέον ετών όλων των φορέων της πόλης, το οποίο στις αρχές του έτους πήρε σάρκα και οστά. Το γραφείο πληροφοριών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία», εγκαινιάστηκε στις 25 Ιανουαρίου 2012, παρουσία του γ.γ. του ΕΟΤ κ. Κολέτσου, της διευθύντριας του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιάμου και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις των υπευθύνων, το νέο γραφείο πληροφοριών θα λειτουργούσε καθημερινά (εκτός Κυριακής) 8.00 – 20.00 ενώ από την έναρξη της τουριστικής σεζόν (Απρίλιος) και για τους καλοκαιρινούς μήνες θα λειτουργούσε 7 μέρες την εβδομάδα.

Στις μέρες μας, εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν, το γραφείο πληροφοριών του ΕΟΤ στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» παραμένει κλειστό τόσο τις Κυριακές όσο και κατά τις απογευματινές ώρες (σ.σ. ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Σάββατο 08.00 – 15.00).

Ελλειψη προσωπικού

«Χρειάζεται σωστή ανακατανομή των δημόσιων υπαλλήλων στις υπηρεσίες και αυτή τη στιγμή ο ΕΟΤ παρουσιάζει έλλειψη προσωπικού για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά το γραφείο πληροφοριών», επισημαίνει στον «Α» η διευθύντρια του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας Δάφνη Τσιάμου. «Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μόνιμο υπάλληλο και έναν που κάνει την πρακτική του. Για να παραμείνει ανοιχτό το γραφείο επτά μέρες την εβδομάδα, από το πρωί ώς το βράδυ, χρειάζονται πέντε άτομα, έτσι ώστε να υπάρξουν δυο βάρδιες. Κάναμε επανειλημμένα έκκληση στην αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού για προσωπικό», τονίζει η κ. Τσιάμου προσθέτοντας ότι παλαιότερα «έτρεχαν» προγράμματα εθελοντισμού τα οποία φέτος δεν υφίστανται.



Νέο γραφείο

Και ενώ το γραφείο πληροφοριών του ΕΟΤ στο χώρο του αεροδρομίου παρουσιάζει ελλείψεις στις ώρες λειτουργίας του, ένα νέο γραφείο πληροφοριών, αυτή τη φορά, με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να τεθεί σε λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα.

«Σε μια σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του ΕΕΘ κ. Ζορπίδη να μας παρέχει δυο άτομα προσωπικό έτσι ώστε να λειτουργήσουμε ένα γραφείο πληροφοριών στο κέντρο της πόλης», τονίζει στον «Α» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας συμπληρώνοντας ότι «θα διαθέσουμε και εμείς δυο άτομα και ευελπιστούμε να ξεκινήσει τη λειτουργία του σύντομα παρέχοντας πληροφορίες στους επισκέπτες πρωί και απόγευμα, με ένα διάλειμμα ενδεχομένως, κατά τις μεσημεριανές ώρες (14.00 – 16.00)».

Οσον αφορά την έλλειψη προσωπικού στο γραφείο πληροφοριών του ΕΟΤ στο αεροδρόμιο και την έκκληση για βοήθεια στο δήμο, ο αντιδήμαρχος κ. Πέγκας τονίζει ότι «ούτε εμείς έχουμε έξτρα προσωπικό για να μπορέσουμε να το διαθέσουμε και βεβαίως δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τους υπαλλήλους του δήμου να δουλέψουν είτε απογεύματα είτε Σαββατοκύριακα».

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: