26.6.12

Συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και στο βάθος... αλλαγές...


Τα πρόσωπα της επιλογής Βενιζέλου...
Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναζητούσε ως χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που έμεινε μέχρι αργά στο γραφείο του στην Ιπποκράτους.

Στην συνεδρίαση της ... ΚΟ του ΠΑΣΟΚ άλλωστε, αύριο το πρωί, αναμένεται να ορίσει τα μέλη του προεδρείου της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα επιλέξει ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του – ήδη ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Σκανδαλίδη για τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου - αλλά και πιο νέα και άφθαρτα όσο γίνεται πρόσωπα. Ήδη για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ, έχει ακουστεί το όνομα του Πάρι Κουκουλόπουλου – που πάντως χθες δεν δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα, ενώ φέρεται να μην επιθυμεί μία τέτοια θέση - ενώ συζητιούνται ακόμα τα ονόματα των κ .κ. Φίλιππου Σαχινίδη και Γιάννη Μανιάτη.
Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου πάντως επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείονται «εκπλήξεις» που θα φέρουν στο προσκήνιο νέους βουλευτές. Την ίδια ώρα, ερώτημα παραμένει αν θα γίνει οποιαδήποτε πρόταση στους δύο εντόνως διαφωνούντες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εσχάτως, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ανδρέα Λοβέρδο, σε μία προσπάθεια «δέσμευσής» τους, αλλά και τι θα απαντούσαν εκείνοι σε μία τέτοια προσπάθεια, δεδομένης της απόφασής τους να αποστασιοποιηθούν από οποιαδήποτε διεργασία για το επόμενο διάστημα.

Την ίδια απόφαση έχει πάρει και η Άννα Διαμαντοπούλου – που πάντως δεν έχει εκλεγεί βουλευτής - η οποία μάλιστα την έχει γνωστοποιήσει με τον τρόπο της στην Ιπποκράτους, μετά από την υπουργοποίηση του «ορκισμένου εχθρού» της κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, αλλά και τις σχετικές «διαρροές» για την αντίδρασή της από την Ιπποκράτους.

Αργά χθες το βράδυ, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για σήμερα στις έξι το απόγευμα, αναβλήθηκε για αύριο το πρωί στις έντεκα. Επισήμως, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για διαδικαστικό θέμα, δεδομένης της αναβολής για την Πέμπτη της ορκωμοσίας των βουλευτών και προκειμένου να μην χρειαστεί να μείνουν στην Αθήνα για δύο ημέρες οι βουλευτές επαρχίας. Πιθανότερο πάντως θεωρείται η αναβολή να οφείλεται στην ανάγκη διαβουλεύσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον έτερο κυβερνητικό εταίρο Φώτη Κουβέλη, για την εξεύρεση του καταλληλότερου προσώπου, ώστε να αναλάβει την «χηρεύουσα» θέση του υπουργού Οικονομικών.
Ήδη, οι τρεις άνδρες προγραμματίζεται να συναντηθούν σήμερα στην οικεία του κ. Σαμαρά στην Κηφισιά, καθώς ο ίδιος παραμένει κλινήρης.

Εν τω μεταξύ, αναβάλλεται κατά πάσα πιθανότητα και η ορκωμοσία του Ευάγγελου Βενιζέλου ως βουλευτή, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΕΣΚ, αναχωρώντας από την Ελλάδα αύριο το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα προλάβει την τελετή. Ήδη μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ορκιστεί μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά την ανάρρωση του τελευταίου.

Κατά τα λοιπά, στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση και για την ανασύσταση της παράταξης, με την πλήρη ανακοίνωση του σχεδίου Βενιζέλου για αυτήν πάντως, να προγραμματίζεται μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Δεν αποκλείεται, ο πρόεδρος του κόμματος να δώσει ένα πρώτο περίγραμμα του τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και να εξηγήσει το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών. Ήδη, τις επόμενες ημέρες προγραμματίζει να συγκροτήσει πολυμελή Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και να μετατρέψει τις επιτροπές εκλογικού αγώνα, που λειτούργησαν προεκλογικά ανά νομό, σε επιτροπές συνεδρίου. Το συντακτικό συνέδριο του κόμματος πάντως – όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος ακόμα και το όνομα, τα σύμβολα και η διακήρυξή του - δεν θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, με νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του να αναζητούνται στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να συνέλθει η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, όπου και θα δρομολογηθούν σε μεγάλο βαθμό οι όποιες αλλαγές.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: