30.6.12

«Κίτρινη» κάρτα στο Εργασίας από την τρόικα...


Καθυστερήσεις στην εφαρμογή όσων είχαν συμφωνηθεί να γίνουν και δεν έγιναν λόγω της διπλής προεκλογικής περιόδου διαπιστώνει η τρόικα με e-mail που έστειλε στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όπως αποκαλύπτει η ... εφημερίδα Ημερησία η «κίτρινη» κάρτα των δανειστών μας συνοδεύεται και με μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με τις αλλαγές στο Μνημόνιο που σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει ειδικά σε ό,τι αφορά τα εργασιακά.

Στο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρεται σε 7 βασικά σημεία τα οποία τονίζονται ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο e-mail. Συγκεκριμένα η τρόικα ζητά να πληροφορηθεί:

1) Ποιες αλλαγές σκοπεύει να κάνει το υπουργείο στο πακέτο των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων που δεν είχαν συζητηθεί στην προηγούμενη αποστολή και για τις οποίες προτίθεται η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες.

2) Ποια μέτρα απ’ όσα προέβλεπε το νέο Μνημόνιο προωθήθηκαν και ποια όχι.

3) Ποια αποτελέσματα είχε στις αμοιβές και στην απασχόληση η εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν και νομοθετήθηκαν από τις αρχές του 2012.

4) Τι πρόοδος υπήρξε στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και ειδικότερα με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας.

5) Αν προωθήθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής.

6) Ποιες είναι οι προβλέψεις του Κοινωνικού Προϋπολογισμού για τη συγκράτηση των ελλειμμάτων των Ταμείων.

7) Ποιες αλλαγές έγιναν στα προγράμματα κοινωνικών παροχών-επιδομάτων σε σχέση με όσα είχαν συμφωνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: