18.6.12

"Μακάρι να σχηματιστεί κυβέρνηση σήμερα" (BINTEO)...


Την ευχή να υπάρξει το ταχύτερο κυβέρνηση διατύπωσε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας.

«Θέλω να... εκφράσω την ευχή μου σε σας, για να την ακούσετε, γιατί είστε συνταγματικός συντελεστής: μακάρι να σχηματιστεί κυβέρνηση σήμερα», τόνισε ο κ. Πολύδωρας παραδίδοντας στον Κάρολο Παπούλια τα αποτελέσματα των εκλογών.

«Δεν υπάρχει μακάρι. Είναι κατηγορική προσταγή πλέον», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αργότερα, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την ανάγκη σχηματισμού ισχυρής κυβέρνησης άμεσα, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε καιρό για χάσιμο».

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση όχι μόνο για την οργάνωση των δυνάμεων μέσα στη Βουλή -κυβερνώσα πλειοψηφία και αντιπολίτευση- αλλά κυρίως προς το εξωτερικό», συμπλήρωσε.

Τόνισε ακόμη ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει καλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητες, καθώς η θητεία της ανοίγει με διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Τέλος, ο κ. Πολύδωρας παρακάλσε και προσκάλεσε «όλα τα κόμματα να ασκηθούν επιτέλους στην ανεύρεση και αξιοποιηση των σημείων συμφωνίας, όχι των σημείων της διαφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: