31.5.12

Τα πέντε δισ. ευρώ μπορεί να φθάσει το κόστος της καταστροφής στην Ιταλία...


Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για το κόστος της καταστροφής στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια της Ιταλίας από το διπλό κτύπημα του Εγκέλαδου.

Σύμφωνα με ... την ιταλική δημόσια τηλεόραση "Rai", ο απολογισμός των ζημιών στον βιομηχανικό και γεωργικό τομέα αναμένεται να αγγίξει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ώρα που οι Ιταλοί μετρούν τις πληγές τους από τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, το έδαφος στην βορεινή πλευρά της χώρας σείεται συνεχώς. Τουλάχιστον 37 δονήσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή της Μόντενα και της Φεράρα χωρίς ευτυχώς να είναι ισχυρότερες των τριών βαθμών.

Στο χωριό Σαν Φελίτσε Σουλ Πανόρε , που μετρά έντεκα χιλιάδες κατοίκους, οι εικόνες θυμίζουν Λ΄Ακουιλα , όπου εδώ και τρία χρόνια δεν ξεκίνησε ουσιαστικά κανένα έργο ανοικοδόμησης.

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά την πολεμική που έχει ξεσπάσει σχετικά με την υπερβολικά γρήγορη επιστροφή των εργατών στους χώρους εργασίας μετά τον πρώτο σεισμό της 20ης Μαΐου, ο Πάολο Πρέτιο, ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Meta, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, απαντά ότι είχαν γίνει όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι με την χορήγηση των απαιτούμενων αδειών.

Η ιταλική Δικαιοσύνη, πάντως, έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα και οι συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να δηλώνουν ότι "όλοι είχαν καταλάβει ότι η παραγωγική αυτή μονάδα θα κατέρρεε με την πρώτη , νέα μεγάλη δόνηση".
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: