31.5.12

Δύο συγγραφείς τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα...


Ως τηλεοπτική περσόνα (ο Πέτρος Τατσόπουλος) πήρε μηδέν, γεμίζοντας την οθόνη μας με εικόνες που θα έπρεπε να είχε μοιραστεί αποκλειστικά με τον/την ψυχολόγο του! " ...

noname-gr.blogspot.com

Μόνο ως παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία μπορεί να δεχθεί κανείς την παρουσία δυο συγγραφέων σε ένα προεκλογικό πάνελ να τσακώνονται για τα επιτόκια που δανείζεται η χώρα σε καιρό ΔΝΤ! Ο...

λόγος φυσικά για τη χθεσινοβραδινή εκπομπή της Έλλης Στάη στη ΝΕΤ και τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του βουλευτή – συγγραφέα, Πέτρου Τατσόπουλου και της συγγραφέως – ιστορικού, Σώτης Τριανταφύλλου που έκλεψαν τις εντυπώσεις! Είναι ωραίο να βλέπουμε συγγραφείς στην τηλεόραση, δεν συμβαίνει συχνά, ακόμη όμως πιο ωραίο είναι όταν μιλούν για την ελληνική κοινωνία όπως τη βιώνουν οι ίδιοι και δεν περιορίζονται σε αναφορές των βιβλίων τους! Είναι όμως παράταιρο να συμμετέχουν σε πολιτικές συζητήσεις, διαλέγοντας στρατόπεδο και να συγκρούονται με όρους τηλεοπτικούς για θέματα που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν γραφικοί! Και δεν αναφερόμαστε στον Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος μπορεί να μην κρίθηκε ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν πρόλαβε, κρίθηκε όμως ως τηλεοπτική περσόνα και πήρε μηδέν, γεμίζοντας την οθόνη μας με εικόνες που θα έπρεπε να είχε μοιραστεί αποκλειστικά με τον/την ψυχολόγο του! Η Σώτη Τριανταφύλλου όμως είναι από τις καλύτερες σύγχρονες ελληνίδες συγγραφείς, ίσως η καλύτερη, επιπλέον δεν ξεροσταλιάζει στα τηλεοπτικά πάνελ και δεν σπαταλά το χρόνο της, αφού ανήκει στη μειοψηφία των συγγραφέων που παράγουν καθημερινά χιλιάδες λέξεις και δεν αναφερόμαστε στα δέκα βιβλία που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα, αλλά και στα άρθρα με τα οποία κατακλύζει καθημερινά, ελληνικά και ξένα έντυπα!

Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις της Σώτης Τριανταφύλλου μέχρι τώρα ήταν περιορισμένες και αποκλειστικό προνόμιο των εκπομπών του Σταύρου Θεοδωράκη και των «Πρωταγωνιστών»! Ποια ανάγκη όμως οδηγεί έναν συγγραφέα να βγει στο γυαλί, μαζί με άλλους πολιτικούς και να μιλήσει για τα τρέχοντα με όρους επαγγελματία πολιτικού; Εύλογα θα πει κάποιος, εδώ έχουμε δυο έλληνες συγγραφείς που συμμετέχουν στις εκλογές (εκτός από τον Πέτρο Τατσόπουλο, είναι και ο Θανάσης Χειμωνάς με το ΠΑΣΟΚ), η ανάγκη να βγει κάποιος στο γυαλί είναι το πρόβλημα; Ναι, διότι οι περιπτώσεις των συγγραφέων – υποψηφίων, παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία, είναι από μόνες τους «προβληματικές» και άλλων ειδικότητα να απαντήσουν! Η Σώτη Τριανταφύλλου μιλάει μέσα από τα βιβλία της, τα άρθρα της, τις διαλέξεις της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγαίνει στην τηλεόραση, κάθε άλλο! Το θέμα είναι γιατί βγαίνεις στην τηλεόραση και τι θέλεις να πεις, διότι αν είναι να πεις αυτά που λέει και ο Βενιζέλος, δηλαδή ότι η Ελλάδα, δανείζεται με χαμηλότερο επιτόκιο από την Ισπανία που μας δανείζει, έχεις αποτύχει! Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι επικαλέστηκε τα επιχειρήματα ενός κόμματος που άνοιξε την πόρτα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αλλά ότι προσπάθησε να μιλήσει ως ειδικός οικονομολόγος, ενώ είναι συγγραφέας – ιστορικός και φυσικά πολίτης!

Τελικά η Έλλη Στάη πέτυχε με το stuff των καλεσμένων της να κάνει υψηλές τηλεθεάσεις και να επιβεβαιώσει ότι «Το μέσο είναι το μήνυμα»! Προτιμάμε όμως τη Σώτη Τριανταφύλλου στις εκπομπές του Σταύρου Θεοδωράκη που φροντίζει – με τη βοήθεια του δημοσιογράφου, να μιλάει για αυτό που πραγματικά ξέρει ως πολίτης του κόσμου!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: