31.3.12

ΚΥΠΡΟΣ: ΥΠΕΞ: Θετική η ανταπόκριση των εταίρων μας για τη στάση της Τουρκίας...


Λευκωσία: Πολύ θετική είναι η ανταπόκριση που έχει λάβει εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή στο θέμα της μη πρόσκλησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Σύνοδο των «Φίλων της Συρίας» στην Κωνσταντινούπολη και στο πως θα πρέπει να αντιδράσει η ΕΕ και τα μέλη της.

Σε...
δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Μαρκουλλή και ερωτηθείσα κατά πόσο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι στη συνάντηση συμμετείχε και η ίδια.

Ανέφερε ότι «έχουμε θέσει τεράστιο θέμα για το γεγονός ότι αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ σοβαρό προηγούμενο, η συμπεριφορά μία υποψήφιας χώρας έναντι της ΕΕ, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι πρόβλημα της ίδιας της ΕΕ και όχι μόνο της Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι «η ανταπόκριση μέχρι στιγμής ήταν πολύ θετική, θα έλεγα εκ μέρους αρκετών υπουργών Εξωτερικών».

Η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι εκτός από τη μη συμμετοχή της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, περίπου εννιά ή δέκα άλλοι ομόλογοί της από κράτη μέλη της ΕΕ επέλεξαν να μην παρευρεθούν στην Κωνσταντινούπολη και να εκπροσωπηθούν από Γενικούς Διευθυντές ή ακόμα και από Πρέσβεις.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Τουρκίας για πρόσκληση της Κύπρου ακόμη συνεχίζονται, προσθέτοντας όμως πως φαίνεται ότι δεν θα ανταποκριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: