18.1.12

Για πλήρη χρεοκοπία της Ελλάδας μιλά η UBS


Για πλήρη χρεοκοπία της Ελλάδας κάνει λόγο το στέλεχος της UBS, Πολ Ντόνοβαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, σημειώνοντας ότι αναμένεται η κατάρρευση της χώρας καθώς η... συμμετοχή στο PSI δεν θα είναι εθελοντική.

«Περιμένουμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας, με πλήρη ενεργοποίηση των CDS, καθώς εκτιμούμε ότι η συμφωνία για το PSI θα είναι μη εθελοντική, διότι δεν θα βρεθεί κάποιος να δεχθεί ένα haircut 68%», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόνοβαν.

Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι αυτό το γεγονός δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και πολλοί στην αγορά που να θεωρούν την Ελλάδα φερέγγυα.

«Εκεί που υπάρχει θέμα, είναι τι γίνεται με τις ελληνικές τράπεζες μετά από μια ελληνική χρεοκοπία, αυτή είναι η βασική ανησυχία», τόνισε το στέλεχος της UBS, προσθέτοντας ότι «σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας, πιθανότατα θα ακολουθήσουν και οι τράπεζες, θα χρειαστούν στήριξη ή και διάσωση».

«Ποιος θα το κάνει αυτό; Ποιος θα είναι ο δανειστής της ύστατης στιγμής, από την ώρα που το ελληνικό κράτος θα έχει χρεοκοπήσει;», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Ντόνοβαν υπογράμμισε ότι αυτό είναι και ένα από τα «ψεγάδια» του ευρώ, καθώς δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος δανειστής ύστατης στιγμής, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να σωθούν οι τράπεζες πολύ γρήγορα, γιατί υπάρχει κίνδυνος απώλειας εμπιστοσύνης και μετάδοσης και εκτός Ελλάδας.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: