27.1.12

Δυνατότητα επιλεκτικής λογοκρισίας ανά χώρα διαθέτει πλέον το Twitter...


Τη στιγμή που όλοι θεωρούν τα κοινωνικά δίκτυα ένα από τα μεγαλύτερα μέσα ελευθερίας λόγου, έρχεται μια ανακοίνωση του twitter να τα ανατρέψει όλα.

Χθες το twitter ανακοίνωσε μέσω του... blog του ότι σε κάποιες χώρες τα tweets θα περνούν από «έλεγχο» και ανάλογα με το περιεχόμενο τους δε θα δημοσιοποιούνται στη χώρα αυτή. Το κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι παρόλο που ο σκοπός του είναι να μπορεί ο καθένας να γράφει ό, τι θέλει, υπάρχουν κάποιες χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις αντιδρούν και με τις οποίες δεν μπορούν να συνεργαστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γαλλία και η Γερμανία στις οποίες δε θα επιτρέπονται τα φιλοναζιστικά tweets. Έτσι αν κάποιος γράφει κάτι σχετικό το tweet του δε θα εμφανίζεται σε αυτές τις χώρες αλλά θα είναι ορατό στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατανοούν πόσο επηρεάζουν την πολιτική «πλατφόρμα» τα κοινωνικά δίκτυα και ότι το twitter ήταν ένα μέσο που βοήθησε την εξάπλωση της λαϊκής εξέγερσης στη Μέση Ανατολή. «Καθώς συνεχίζουμε να εξαπλωνόμαστε διεθνώς, θα υπάρχουν χώρες που θα έχουν διαφορετική άποψη για το περίγραμμα της ελευθερίας της έκφρασης» έγραψε το twitter.

Για τη λογοκρισία των tweets θα ενημερώνονται οι χρήστες όταν είναι έτοιμοι να γράψουν κάτι και θα λαμβάνουν ειδοποίηση ότι το tweet τους δε θα είναι εμφανές στη χώρα τους ωστόσο αυτό αποτελεί μια κίνηση που θα προκαλέσει σίγουρα αντιδράσεις τη στιγμή που το Twitter είναι μαζί με το Facebook τα δίκτυα που προάγουν την ελευθερία λόγου.
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: