28.1.12

Διαμαντοπούλου: «Είμαστε σε πόλεμο με την Tρόικα»...


Πολεμική χαρακτήρισε την διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για την νεα δανειακή σύμβαση η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία τόνισε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι δραματικές.
Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον... τηλεοπτικό σταθμό Mega, ότι είμαστε στην τελική φάση και πρέπει όλες οι πλευρές να θέσουν τα «όπλα» τους. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, υποστήριξε ότι τόσο μείζονα ζητήματα δεν μπορούν να λήξουν στο επίπεδο της Τρόικα και υποστήριξε ότι οι Ελληνες κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και τους ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους.

Όσον αφορά την χτεσινή πρόταση του Γερμανού υπουργού Φίλιπ Ρέσλερ που ζήτησε να βάλει η Γερμανία Επίτροπο για την Ελλάδα, η Αννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται κάτι τέτοιο. Εκανε μάλιστα λόγο για «αρρωστημένη φαντασία» και ευθεία προσβολή της εθνικής κυριαρχίας.Η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι έχει ερωτηματικά για τη διαπραγμάτευση του μνημονίου που όπως είπε έγινε κάτω από πίεση ενώ υπογράμμισε ότι δύο χρόνια τώρα γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί η χώρα και να αντιμετωπιστούν προβλήματα δεκαετιών.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, υπάρχουν δύο σοβαρά λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν, δηλαδή θα πρέπει να εκτιμώνται οι επιπτώσεις που θα έχει κάθε μέτρο το οποίο προτείνεται ενώ εστίασε ακόμη στην ανάγκη υλοποίηση όσων αποφασίζονται, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να πούμε πώς θα γίνει ό,τι αποφασιστεί»...


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: