18.1.12

Spiegel: Αφιέρωμα στον καλύτερο δημόσιο υπάλληλο του κόσμου που είναι Έλληνας! ...


Την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι «πληρώνουν» αποφάσεις κυβέρνησης και τρόικας, το γερμανικό (!) περιοδικό Spiegel φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα στον άνθρωπο που η Αμερικανική Εταιρεία Δημόσιας Διοίκησης θα βραβεύσει ως το... καλύτερο στέλεχος δημοσίου τομέα στον κόσμο.

Κι αυτός ο άνθρωπος είναι Έλληνας, είναι καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και ονομάζεται Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Υπηρετώντας πάνω από 20 χρόνια το Δημόσιο, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό ο 54χρονος αναφέρει ότι δεν φταίει μόνο η τρόικα και η Μέρκελ, αλλά και οι Έλληνες.

Σαν παράδειγμα αναφέρει τις πρόσφατες συλλήψεις επιχειρηματιών με χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο, οι οποίοι όχι μόνο αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά και δεν πλήρωσαν και ούτε ένα ευρώ.

image-304393-galleryV9-uigy

Αναφέρεται επίσης και στην γραφειοκρατία φέρνοντας το εξής παράδειγμα: Ότι αν θελήσει να κάνει πικ νικ στο δάσος με την οικογένειά του, θα πρέπει να επικοινωνήσει με 11 φορείς για να πάρει άδεια.

O κ. Καρκατσούλης αναφέρεται επίσης στην απουσία ανταγωνιστικότητας στην χώρα μας αλλά και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ανάγκη να γίνουν. Αλλά αυτές τις δομές, προσθέτει, «τείνουν να είναι περίπλοκες.

"Δεν έχει σημασία πόσο ο Παπαδήμος έχει ακεραιότητα τόσο προσωπικά όσο και ως πρωθυπουργός. Διότι δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι ο ίδιος, ως "το κέντρο της κυβέρνησης, δεν έχει ούτε την εξουσία ούτε την ικανότητα" να επιβάλει μια κοινή πολιτική για τους υπουργούς του, όπως την έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει.

Η απονομή του βραβείου του κ. Καρκατσούληθα γίνει στις 2 Μαρτίου 2012 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: