27.1.12

Πυρετός διαβουλεύσεων για το PSI...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την Τρόικα, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου και του διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους Πέτρου Χριστοδούλου.

Νωρίτερα, χωρίς ... δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί εκ νέου με τον Τσαρλς Νταλάρα.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την αποφυγή μιας άτακτης χρεοκοπίας

Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους, αν όχι σήμερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο και μάλιστα του Ιανουαρίου, όχι του Φεβρουαρίου, διευκρίνισε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων κ. Ολι Ρεν από το Νταβός.

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, αλλά δεν παρέλειψε να επαναλάβει την αναγκαιότητα ανταπόκρισης της Ελλάδας στις οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί και δεν έχει φέρει σε πέρας τα τελευταία δύο χρόνια...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: