19.1.12

Νέα συνάντηση Παπαδήμου-Νταλάρα για το PSI...


Νέα συνάντηση αναμένεται να έχει, εντός της ημέρας, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Τραπεζών (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σχετικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων. Η συνάντησή τους αργά χθες το απόγευμα, με ...

τη συμμετοχή και του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά την διακοπή των συζητήσεων την περασμένη Παρασκευή, διήρκησε δύο και πλέον ώρες και αφού ολοκληρώθηκε δεν έγιναν δηλώσεις, ούτε υπήρξαν σχόλια. Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις σήμερα αφού εκτιμηθεί η μέχρι τώρα πορεία τους.

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νew York Times, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι «ιδιώτες θα πρέπει να παραδεχθούν ότι θα χάσουν απ΄αυτή τη διαδικασία», μήνυμα που διακινήθηκε και από τον προσωπικό λογαριασμό του Λουκά Παπαδήμου στο twitter.

Στην ίδια συνέντευξη, επίσης, ο Πρωθυπουργός ανέφερε, όταν ρωτήθηκε σχετικώς, πώς στην περίπτωση που οι ομολογιούχοι δεν συμφωνήσουν δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής ευθύνης (CACS).

Κοινή σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα, αφού ο κ. Παπαδήμος ολοκληρώσει το μεσημέρι, τον κύκλο των κατ ιδίαν συνατήσεων με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Χθες ο κ. Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συζήτησαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις στις χώρες
της Ευρωζώνης και δόθηκε βάρος στις διαπραγματεύσεις που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στο επίκεντρο τέθηκε και η πορεία του PSI όπου, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ.Παπανδρέου, αναλυτικά, για τις κρίσιμες συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, τα άλλα δυο κόμματα να καταστήσουν ξεκάθαρη την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση καθώς παρατηρούνται αρρυθμίες.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI και το νεο δανειακό πρόγραμμα καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις που προσδιορίζουν απασχόλησαν και τη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο κ.Παπαδήμος συγκάλεσε ενδιαμέσως ευρεία σύσκεψη με εννέα υπουργούς, τους κυρίους Βενιζέλο, Γιαννίτση, Αβραμόπουλο, Χρυσοχοίδη, Βορίδη, Κουτρουμάνη, Παπαϊωάννου Ρέππα και Καψή με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στα κρίσιμα νομοσχέδια, που άπτονται της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και είναι υποχρέωση της χώρας, δεν χωρούν παλινωδίες και δεύτερες σκέψεις, αλλά χρειάζεται η ενεργός στήριξη και των τριών κομμάτων.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: