27.1.12

L΄Εxpress: Εγκατέλειψαν την Ελλάδα για να δουλέψουν στη Γαλλία ...


Σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα L'Express κάνει λόγο για μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Οι νέοι Έλληνες, η ελπίδα του τόπου αυτού, φεύγουν από την Ελλάδα λόγω της ανεργίας αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό.

Σε συνάντηση που ... οργάνωσε ο σύλλογος ''Νέοι Έλληνες Επαγγελματίες'' στο Παρίσι, η εφημερίδα συνάντησε αρκετούς νέους συμπατριώτες μας που έχουν φθάσει στη Γαλλία προκειμένου να βρούν κάποια εργασία.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Μαυρίδη, πρόεδρο του συλλόγου, ο αριθμός των Ελλήνων έχει αυξηθεί σημαντικά ανάμεσα σε Ιούνιο και Νοέμβριο 2011.

''Οι νέοι μετανάστες δεν βλέπουν κανένα μέλλον στην Ελλάδα, όπου το ποσοστό ανεργίας κάτω των 25 ετών ήταν 46% τον Οκτώβριο έναντι 22%, τρία χρόνια νωρίτερα. Ακόμη και απόφοιτοι αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή: 9,5% των ατόμων με Master ή διδακτορικό δίπλωμα ήταν άνεργοι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011.'', γράφει η L'Express.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ''ελίτ εγκαταλείπει την χώρα''...

''Η σημερινή έξοδος είναι διαφορετική από τη δεκαετία του 1960. Την εποχή εκείνη, μόνο το εργατικό δυναμικό χαμηλών προσόντων μετανάστευε. Αυτή τη φορά, είναι η ελίτ που εγκαταλείπει τη χώρα. Μεταξύ Μαΐου 2009 και Φεβρουαρίου 2010, το 9% των αποφοίτων είχε πάει να εργαστεί στο εξωτερικό''...

Στο κείμενο φιλοξενούνται αρκετές δηλώσεις Ελλήνων που εργάζονται πλέον στη Γαλλία, μακριά από τους δικούς τους, όπως όλοι τονίζουν.

''Θέλω να επιστρέψω μια μέρα στη χώρα μου, αλλά όχι για την ώρα, μετά την κρίση ...", δηλώνει ο Ηλίας που προσπαθεί να φέρει στη Γαλλία και την κοπέλα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: