24.1.12

Εισαγγελική έρευνα για Hellas Power και Energa...

Δεν αποδόθηκαν ποτέ στον ΔΕΣΜΗΕ 120 εκατ. που είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους μέσω των λογαριασμών...
Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο μπαίνουν όσα καταγράφονται στο πόρισμα του επικεφαλής της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ με τις εταιρείες Hellas Power και Energa. Με... αφορμή το πόρισμα αυτό η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανάθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόρισμα του εισαγγελέα Νικολούδη προκύπτει ότι δεν αποδόθηκαν ποτέ στον ΔΕΣΜΗΕ (διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρισμού) 120 εκατ. ευρώ, που έπρεπε να καταβάλλουν οι Hellas Power και Energa, πόσο που είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους μέσω των λογαριασμών για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Αντίθετα, τα χρήματα αυτά κατά πληροφορίες κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ήδη δεσμευθεί από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα οι δυο εταιρείες επιχειρήθηκε να μεταβιβαστούν σε αραβο-ρωσικό fund.

Νωρίτερα το protothema.gr μετέδωσε ότι οι δύο εταιρείες διαγράφηκαν από τα μητρώα της ΡΑΕ και του ΔΕΣΜΗΕ, με αποτέλεσμα οι περίπου 200.000 πελάτες τους να επιστρέφουν στη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: