22.1.12

H Ελλάδα σε πρώτο πλάνο...


Το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται πως «ξύπνησε» τελικά και εμφανίζεται πρόθυμο να αλλάξει τρόπο σκέψης και πορεία πλεύσης, όσον αφορά τα γυρίσματα ξένων παραγωγών στην Ελλάδα.

Το υπουργείο θέλει να απλοποιήσει τις διαδικασίες, ώστε να.. γίνει πιο απλό και πιο φθηνό το γύρισμα μίας ταινίας στη χώρα μας...


Μέχρι τώρα, πολλοί παραγωγοί είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για να γυρίσουν ταινίες στα ελληνικά νησιά και στα διάσημα αξιοθέατα, αλλά το κόστος ήταν απαγορευτικό και η γραφειοκρατία ανυπόφορη. Οι αρμόδιες Αρχές έκαναν τη ζωή των παραγωγών δύσκολη, αναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν αλλού τον ιδανικό τόπο γυρισμάτων.


Οι περιπτώσεις είναι πολλές και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα – απορριφθέντα – αιτήματα του σόου της Tyra Banks, America's Next Top Model, του Εμίρ Κουστουρίτσα για γυρίσματα σε αρχαιολογικό χώρο της Μήλου, αλλά και εκπομπής του MTV, το οποίο ήθελε να κάνει γυρίσματα στην αρχαία αγορά. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκρινε είτε ότι τα γυρίσματα έθεταν σε κίνδυνο αρχαία μνημεία είτε ότι το ύφος των εκπομπών «δεν ταίριαζε» με τους αρχαιολογικούς χώρους...

Όπως γράφει σήμερα η Real News, αυτή η τακτική θα αλλάξει, από εδώ και στο εξής. Αυτό, βέβαια, θα συμβεί επειδή το ελληνικό κράτος έχει ανάγκη τα χρήματα και όχι επειδή οι ιθύνοντες άλλαξαν, ξαφνικά, νοοτροπία.
kafeneio-gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: