11.1.12

Παρελθόν από το ΒΗΜΑ FM, ο Ρέστης...


Αποχώρησε από το Βήμα FM ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, αφού χθες το ΕΣΡ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη μεταβίβαση του μεριδίου κατείχε η εταιρεία του στο ... ραδιοφωνικό σταθμό.

Με την κίνηση αυτή ο ραδιοσταθμός περνά πλέον, εξ ολοκλήρου στην κατοχή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, η εταιρεία Petrie Investments Ltd -η οποία είναι γνωστό ότι είναι συμφερόντων του εφοπλιστή Β. Ρέστη- πούλησε το μερίδιο της και συγκεκριμένα το 50% των μετοχών της εταιρείας, στον ΔΟΛ, έναντι τιμήματος 1,5 εκατ. ευρώ.

Το Συμβούλιο ενέκρινε χθες τη μεταβίβαση, πράγμα που δημιουργεί νέα δεδομένα στο ραδιοφωνικό πεδίο. Ο Βήμα FM, είναι ενημερωτικός ραδιοσταθμός, ο οποίος σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ακροαματικότητας (στοιχεία της ΑΕΜΑΡ στις 23/12/2011) έχει μερίδιο 1,1% (και μέσο ημερήσιο ποσοστό επί των ακροατών 2,5%).

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα το τελευταίο εξάμηνο καταγράφεται αύξηση της ακροαματικότητας των ενημερωτικών ραδιοσταθμών, πράγμα που εκτιμάται ότι ώθησε τον ΔΟΛ, να επενδύσει περαιτέρω στον Βήμα FM.

Από την άλλη πλευρά και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κίνηση της απόσυρσης του κ. Ρέστη από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα των ερτζιανών ενδέχεται να σηματοδοτεί μια γενικότερη αναδιάταξη των τοποθετήσεών του στο χώρο των ΜΜΕ. Επισημαίνεται ότι ο κ. Ρέστης είναι, μέσω εταιρειών που ελέγχει, ένας εκ των βασικών μετόχων του ΔΟΛ, αφού κατέχει ποσοστό της τάξης του 19,22%.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: