19.1.12

Στο στόχαστρο της Fitch έξι κράτη της ευρωζώνης...


Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch αναμένει ότι μετά την επανεξέταση του αξιόχρεου έξι κρατών-μελών της ευρωζώνης θα προχωρήσει στην υποβάθμισή τους κατά μια ως δύο βαθμίδες, δήλωσε ο.. Εντ Πάρκερ, ανώτερο στέλεχος της εταιρίας, σε μια εκδήλωση στην Μαδρίτη σήμερα.

Ο Fitch είχε θέσει το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο υπό επαναξιολόγηση με αρνητική προοπτική. Ο Πάρκερ είπε ότι η επανεξέταση θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του Ιανουαρίου.

Ο Fitch είχε σημειώσει τότε ότι θεωρούσε ότι απομακρύνεται η επίτευξη μιας συνεκτικής λύσης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υποβάθμισε το αξιόχρεο εννιά χωρών της ευρωζώνης.

Ο Πάρκερ, αναφερόμενος στην Ισπανία, είπε ότι η επανεξέταση θα λάβει υπόψη τις προσπάθειες της νέας συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι να μειώσει τις δαπάνες και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, αλλά πρόσθεσε πως "υπάρχουν συνεχιζόμενα προβλήματα με τα δημόσια οικονομικά και τους πόρους των τραπεζών και η αγορά εργασίας είναι δυσλειτουργική".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: