22.1.12

Facebook: Πώς να προστατευτείτε από τις νέες αλλαγές ...


Facebook: Πώς να προστατευτείτε από τις νέες αλλαγές

Πριν λίγες μέρες το Facebook ανακοίνωσε την εισαγωγή περισσότερων από 60 νέων εφαρμογών που θα χρησιμοποιούνται στο Timeline.

Σκοπός των νέων εφαρμογών είναι να αυξηθεί ο μέσος χρόνος παραμονής στο... κοινωνικό δίκτυο και αυτό επιτυγχάνεται με το να μοιραζόμαστε ακόμη περισσότερες καθημερινές πληροφορίες με τους φίλους μας. Δηλαδή: Λιγότερη ιδιωτικότητα.

Τι πρέπει να προσέξετε:

1. Κάποιες από τις παλιές εφαρμογές θα χρησιμοποιούν από δω και πέρα τη νέα πλατφόρμα. Τι να κάνετε:

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη εφαρμογές όπως Words With Friends, CastleVille και LivingSocial, την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε θα σας ζητηθεί άδεια για κάνουν αυτόματα post στον τοίχο σας. Αν δεν το επιτρέψετε, καμιά από τις παλιές σας εφαρμογές δε θα αρχίσει να στέλνει στοιχεία στο Timeline σας.
2. Καμία νέα εφαρμογή δεν μπορεί να ποστάρει στο προφίλ σας χωρίς άδεια. Τι να κάνετε:

Όλες οι εφαρμογές χρειάζονται την άδειά σας για να δημοσιεύσουν πληροφορίες.

Εάν δεν το επιθυμείτε, είτε απλώς δεν εγκαθιστάτε την εφαρμογή , είτε πηγαίνετε στις ρυθμίσεις απορρήτου της συγκεκριμένης εφαρμογής, αμέσως μόλις την εγκαταστήσετε και ρυθμίζετε οι πληροφορίες να εμφανίζονται μόνο σε εσάς «Only Me».
3. Το Facebook κρατάει αρχείο της χρήσης των εφαρμογών σας. Τι να κάνετε:

Εάν δε σας αρέσει η ιδέα του να υπάρχει αρχείο όλων των διαδράσεών σας με τις εφαρμογές, μπορείτε να το σταματήσετε. Κρυμμένη στις ρυθμίσεις λογαριασμού υπάρχει μια ενότητα που σου επιτρέπει να δεις και επεξεργαστείς τις εφαρμογές σου.

Πηγαίνοντας στις γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού και στη συνέχεια στις εφαρμογές μπορείς να ρυθμίσεις για την κάθε μια ξεχωριστά αν θέλεις να μοιράζεται πληροφορίες στο Timeline σου. Στο απόρρητο δραστηριότητας εφαρμογών επιλέγετε, όπως και παραπάνω, «μόνο εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: