5.1.12

Αποζημιώνονται παραγωγοί για το e-coli...


Οι αποζημιώσεις για το e-coli θα δοθούν σε όλους τους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιά και τις δικαιούνται...
Με απάντηση του προς τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντάει ότι έχουν ήδη ληφθεί οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται για...
την επανεξέταση αιτημάτων παραγωγών που επλήγησαν από το e-coli.

Στο πλαίσιο αυτό είναι δυνατή η διόρθωση μόνο εκείνων των παραγωγών οι οποίοι:

-Είχαν υποβάλλει δήλωση ενιαίας εκμετάλλευσης για το έτος 2011 και για τα συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία εντάχθηκαν για έκτακτη στήριξη.

-Είχαν γνωστοποιήσει έγκαιρα, την πρόθεση τους να ενταχθούν στο καθεστώς των έκτακτων μέτρων στήριξης του τομέα των οπωροκηπευτικών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση.

-Είχαν υλοποιήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες κατά το χρονικό διάστημα από 20/5 ως 30/6/2011.

-Είχαν υποβάλλει μέχρι την 11η Ιουλίου 2011, σχετικό αίτημα ενίσχυσης, συνοδευόμενο απαραίτητα προς τούτο και με τα προβλεπόμενα στο εν λόγω δικαιολογητικά.

-Οι περιφερειακές υπηρεσίες ελέγχου είχαν πραγματοποιήσει και ολοκληρώσει τους απαραίτητους ελέγχους

-Με τη διόρθωση των σφαλμάτων δε δημιουργούν πρόβλημα υπέρβασης περιφερειακού ή συνολικού ορίου πληρωμών, όπως αυτό καθορίσθηκε με την κοινοποίηση των στοιχείων της 22/7/2011 στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σε κάθε περίπτωση οι διορθώσεις αφορούν στους παραγωγούς που τα στοιχεία τους ελήφθησαν υπόψη και πραγματοποιήθηκε η πληρωμή στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποκλειστικά για τους παραγωγούς, οι οποίοι πληρούν στο σύνολο τους τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες», αναφέρει μεταξύ άλλων η απάντηση του ΥΠΑΑΤ στον κ. Κεγκέρογλου.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: