17.1.12

Οι συνομιλίες του καπετάνιου του Costa Concordia με το Λιμενικό...


Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που έπεσε σε ύφαλο ανοιχτά του νησιού Τζίλιο στην Τοσκάνη της Ιταλίας.
Οι συνομιλίες του καπετάνιου του Costa Concordia με το Λιμενικό
Από το «μπαταρισμένο» πλοίο ανασύρθηκε ένα ακόμη πτώμα αγνοουμένου, ενώ...

το πλοίο έχει μετακινηθεί εννέα εκατοστά καθέτως και 1,5 εκατοστό οριζοντίως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των σωστικών συνεργείων, γεγονός που κάνει τις επιχειρήσεις διάσωσης εξαιρετικά επικίνδυνες.

Συνολικά 29 άνθρωποι αγνοούνται - 25 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος.

Ο αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε, αφού πολλοί έψαχναν μάταια τους συγγενείς τους στους διασωθέντες.

Εν τω μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν οι συνομιλίες του καπετάνιου με τον επικεφαλής του Λιμενικού, την στιγμή της σύγκρουσης.

Παρά το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Σκετίνο διατάχθηκε να μην εγκαταλείψει το πλοίο και να οργανώσει την εκκένωσή του, εκείνος μπήκε πρώτος στις σωστικές λέμβους αφήνοντας το κρουαζιερόπλοιο και τους επιβάτες αβοήθητούς στην τύχη τους.

Οι συνομιλία που καταγράφηκε στο μαύρο κουτί πραγματικά σοκάρει:

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ: «Τώρα, πηγαίνετε στο σκάφος, ανεβείτε από την σκάλα έκτακτης ανάγκης για να συντονίσετε την εκκένωση. Πρέπει να μας πείτε, πόσοι άνθρωποι, παιδιά, γυναίκες, είναι συνολικά μέσα στο πλοίο. Τι κάνετε; Εγκαταλείπετε την διάσωση; Καπετάνιε! Σας διατάζω! Είμαι επικεφαλής τώρα! Ζητήσατε εκκένωση του πλοίου! Υπάρχουν ήδη πτώματα!»

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ: «Πόσα;»

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ: «Εγώ θα σας το πω αυτό; Τι κάνετε; Πάτε στο σπίτι σας;»

Το τραγικό της ιστορίας είναι πως ο καπετάνιος του Costa Concordia αρνείται όλες τις κατηγορίες...


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: