16.1.12

«Ωρολογιακή βόμβα το Concordia» – Φόβοι για διαρροή καυσίμων...


Φόβους για μεγάλη οικολογική καταστροφή από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας Corrado Clini, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Stampa.

«Είναι ο... εφιάλτης μας. Οι δεξαμενές του κρουαζιερόπλοιου είναι γεμάτες καύσιμα, που ενδέχεται να βυθιστούν στη θάλασσα. Αυτό θα ήταν καταστροφικό», επισήμανε ο κ. Clini.

«Στη χειρότερη περίπτωση τα καύσιμα θα διαρρεύσουν στη θάλασσα, μολύνοντας μια εξαιρετική ακτογραμμή και πλήττοντας τη θαλάσσια ζωή και τα πτηνά» προσέθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί διαρροή, ωστόσο ειδικά συνεργεία παρακολουθούν το κρουαζιερόπλοιο συνεχώς καθώς ο κίνδυνος ελλοχεύει.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, με 4.229 επιβαίνοντες, προσέκρουσε σε ύφαλο ανοιχτά της Τοσκάνης το βράδυ της Παρασκευής.

Ο τελευταίος απολογισμός από το ναυάγιο είναι έξι νεκροί και 16 αγνοούμενοι.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι επιχειρήσεις διάσωσης ανεστάλησαν επ’ αόριστον, καθώς το πλοίο πήρε κι άλλη κλίση, γλιστρώντας πάνω στους βράχους όπου έχει προσαράξει.

Ο καπετάνιος Francesco Schettino κρατείται κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου.

Πηγή:econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: