16.1.12

Έτσι έζησαν το ναυάγιο του «Concordia»!...


Την ώρα που η αγωνία για τους επιζώντες του κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia» κορυφώνεται και οι συγγενείς των αγνοουμένων αναρωτιούνται αν... και πότε θα ξαναδούν ζωντανούς τους αγαπημένους τους, ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα, οι Ιταλοί διασώστες αναγκάζονται να σταματήσουν τις έρευνές τους, επειδή το πλοίο παίρνει κι άλλη κλίση…

Ταυτόχρονα, και ενώ οι τοπικές αρχές βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία αναζήτησης αγνοουμένων και ταυτοποίησής τους, οι τελευταίες πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Daily Mail μιλούν για ένα πεντάχρονο κοριτσάκι από το Ρίμινι της Ιταλίας και τον 34χρονο πατέρα της, οι οποίοι είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους του ναυαγίου.

Η μικρή Dyana, της οποίας οι γονείς ήταν χωρισμένοι, βρισκόταν σε διακοπές με τον πατέρα της, William Arlotti.

Η μητέρα του κοριτσιού, Susy Albertini, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Voce di Romagna: «Έχω κάνει εκατοντάδες τηλέφωνα στον πρώην σύζυγό μου, αλλά δεν απαντά. Έχω καλέσει το αστυνομικό τμήμα της Marina di Grosseto και την πυροσβεστική υπηρεσία, όμως κανείς δεν είναι σε θέση να μου πει τι έχει συμβεί με την κόρη μου... Η τελευταία φορά που είδα την Dyana ήταν το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης, οπότε και την πήγα στο νηπιαγωγείο. Το ίδιο βράδυ ήρθε να την πάρει ο πατέρας της. Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τους έφευγαν για κρουαζιέρα».

Οι συγγενείς τους έμαθαν πως υπήρχαν προβλήματα στο κρουαζιερόπλοιο, το Σάββατο το πρωί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν νεότερα για τους δικούς τους.

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους

Μία νεαρή κοπέλα από το Dorset, η οποία εργαζόταν ως χορεύτρια στο «Concordia», η 22χρονη Rose Metcalf, είχε την τύχη με το μέρος της, καθώς, λίγο πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πλοίο, σώθηκε από τους διασώστες που κατέφθασαν στην περιοχή. «Ήταν ένα δράμα… Η χειρότερη σκέψη ήταν η βουτιά στα παγωμένα νερά, μέσα στη νύχτα» διηγείται.

Η νεαρή υπάλληλος ήταν από τους τελευταίους εργαζομένους του πλοίου, που θα το εγκατέλειπαν. Όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, όπως και το διαβατήριο και όσα χρήματα είχε επάνω της, έμειναν στο βυθιζόμενο πλοίο. Αμέσως μετά τη διάσωσή της, η 22χρονη χορεύτρια ενημέρωσε τους δικούς της πως είναι καλά.

Επίσης, τυχερός στάθηκε και ένας εκ των υψηλόβαθμων μελών τού πληρώματος, ο 57χρονος Manrico Giampedroni.
Ο Giampedroni ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα από τα κυριλέ εστιατόρια τού πλοίου, στο οποίο είχε ήδη περάσει νερό, αλλά δεν ήταν σε επικίνδυνα επίπεδα.

Παρέμεινε πίσω μόνο και μόνο για να βοηθήσει τους επιβάτες να μπουν στις βάρκες, σε αντίθεση με τον πλοίαρχο, ο οποίος και εγκατέλειψε το πλοίο.

Στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το κρουαζιερόπλοιο, λέγεται ότι έσπασε το πόδι του και δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Κατά τη διάρκεια του 36ωρου εφιάλτη που έζησε, ο διευθυντής εξυπηρέτησης καμπίνας δεν έπαψε να ελπίζει ότι θα σωθεί, όπως και έγινε.

Αγνοούμενοι παραμένουν ακόμα 16 άνθρωποι, σύμφωνα και με τα πιο πρόσφατα στοιχεία των αρχών.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: