16.1.12

Αρνείται να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τη φύλαξη δημοσίων προσώπων...


...το Υπ.Προστασίας του Πολίτη...
Στις 30 Νοεμβρίου του 2011, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου έθεσε ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα στο Υπ.Προστασίας του Πολίτη. Ζήτησε να μάθει πόσοι αστυνομικοί και ποια... δημόσια πρόσωπα προστατεύουν. Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση της Παραπολιτικής εδώ.

Δεν έχω παρά να παραθέσω το δελτίο Τύπου του βουλευτή στο οποίο σχολιάζει και ο ίδιος την απαράδεκτη απάντηση του Υπ.Προστασίας του Πολίτη:

Είχα καταθέσει προ καιρού ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων .

Η απάντηση αναμενόταν με ενδιαφέρον και από Μέσα Ενημέρωσης, κρίνοντας από τη σχετική δημοσίευση που είχε λάβει...


...η ερώτηση. Προς ενημέρωσή σας, σας αποστέλλω την απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως οφείλω.

Όπως θα δείτε, περιγράφεται απλά μία διαδικασία, αλλά δεν δίνεται ουσιαστικά απάντηση για την «ταμπακέρα».Προφανώς, ούτε εγώ επιθυμώ να βάλω σε κίνδυνο κάποια από αυτά τα πρόσωπα ούτε άλλωστε και ζήτησα τα ονόματά τους. Θα μπορούσε όμως το Υπουργείο συγκεντρωτικά να μας δώσει κάποια στοιχεία και όχι μόνο για το μήνα Νοέμβριο.

Πρώτη φορά βλέπω τόσο μακροσκελή απάντηση για να μην πει τελικά τίποτα. Ίσως τελικά πρέπει να αναθεωρήσουμε το καθεστώς των ερωτήσεων που άλλα ρωτούν οι βουλευτές και άλλα μπορούν να απαντούν τα αρμόδια υπουργεία.

Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο της απάντησης του Υπουργείου.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: