27.1.12

«Φύγετε από το ευρώ ή δεχθείτε αρμοστή» ...


Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του «Spiegel» ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής και της... Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU / CSU) στην Μπούντεσταγκ σημειώνει:

«Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη (...) Όμως αν η Ελλάδα αποφάσιζε η ίδια να βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό».

«Η πίεση επί της Ελλάδας πρέπει να αυξηθεί», προσθέτει ο Κάουντερ για τον οποίο το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως έχει ήδη έρθει στην επικαιρότητα πολλές φορές για τις γκάφες του,...
όπως για παράδειγμα όταν είχε δηλώσει στα τέλη του 2011: «Τώρα η Ευρώπη μιλάει γερμανικά».

Στη προκλητική του παρέμβαση ο γερμανός αξιωματούχος προχωρά ένα βήμα παραπάνω:

«Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε: Λεφτά θα υπάρξουν μόνο εάν κυβερνηθεί στιβαρά η χώρα - στην ανάγκη μέχρι και από Αρμοστή που θα διοριστεί από την ΕΕ ή από τις ευρωπαϊκές χώρες».

Προσθέτει: «Μόνο πολύ λίγα πράγματα έχουν βελτιωθεί ουσιωδώς στην Ελλάδα, παρά τα πακέτα βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ».

«Η Eλλάδα αποτελεί τεράστιο πρόβλημα», συμπεραίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης και καταλήγει: «Το να τεθεί η χώρα υπό κηδεμονία θα ήταν σκληρό μέτρο (...) αλλά ίσως και οι ίδιοι οι Έλληνες να συμφιλιώνονταν τελικά με την ιδέα. Δεν γίνεται μόνο να πληρώνουμε χωρίς να αλλάζει τίποτα»
ethnos.gr
Moνταζ greki-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: