13.1.12

Το 'χει το σόι...

Ως πότε θα θησαυρίζουν οι εταιρίες αποδελτίωσης δημοσιευμάτων με τη δουλεια των δημοσιογράφων??? ...
Ο Μάκης Κουρής ελάχιστα διαφέρει στην νοοτροπία του εργοδότη απο τον αδερφό του Γιώργοι Κουρή. Το έχει το σοϊ φαίνεται. Σε ένα πράγμα όμως έχει απόλυτο δίκιο. Αντιγράφουμε και πρωσυπογραφουμε απο τις τυπολογίες επισημαίνοντας οτι...

πολλές δημόσιες υπηρεσίες καταργούν την αγορά εφημερίδων καλύπτοντας το κενό με μια συνδρομή σε κάποια απο τις πολλές εταιρίες αποδελτίωσης δημοσιεύματων :

Συνεχίζουν να συνάπτουν οι φορείς του δημοσίου συμβάσεις με τις εταιρείες αποδελτίωσης, αν και οι τελευταίες δεν αποδίδουν δικαιώματα σε εκδότες και δημοσιογράφους. Όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, ανεξάρτητη αρχή θα δαπανήσει το ποσό των 2.700 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ για να έχει την ετήσια αποδελτίωση της. Δεν διευκρινίζει όμως αν η εταιρεία διαθέτει τις αντίστοιχες συμβάσεις πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων με την ΕΣΗΕΑ και την ΕΙΗΕΑ, αν δηλαδή είναι σε θέση να προβαίνει στην αναπαραγωγή αυτού του περιεχομένου. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοια άδεια από την εταιρεία ο φορέας που συνάπτει τέτοια σύμβαση θα πρέπει να γνωρίζει πως γίνεται κάτοχος πειρατικού περιεχομομένου.

Σε μία εποχή που καταρρέει ο Τύπος είναι προκλητικό να εισπράττουν χρήματα εκείνοι που δεν παράγουν τα κείμενα. Αλλά ούτε οι εκδότες, ούτε οι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά με το θέμα.



anergoidimosiografoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: