27.1.12

Δεν θα συνταγογραφούν όσοι... υπερσυνταγογραφούν...


Προσωρινή παύση από τη συνταγογράφηση για όσους γιατροούς παραπέμπονται σε πειθαρχικά όργανα...
Την πόρτα στους συμβεβλημένους με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γιατρούς δείχνει ο υπουργός Υγείας, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπερσυνταγογραφούν.

Σε ...
τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου αναφέρεται ότι οι γιατροί του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και του ΕΟΠΥΥ, μόνιμοι και συμβασιούχοι ορισμένου ή αορίστου χρόνου, οι οποίοι παραπέμπτονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για υπερσυνταγογράφηση, προκλητή ζήτηση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ή κατευθυνόμενη συνταγογράφηση θα χάνουν το δικαίωμα της συνταγογράφησης για έναν χρόνο.

Επίσης, θα τους αφαιρείται το βιβλιάριο συνταγογράφησης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο.

Η σχετική απόφαση της αφαίρεσης της δυνατότητας συνταγογράφησης και του σχετικού βιβλιαρίου εκδίδεται από τον διοικητή του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ή τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Πριν από την έκδοση της απόφασης ο γιατρός θα κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις. Κατά το χρονικό διάστημα που δεν θα μπορεί να συνταγογραφεί, θα απασχολείται σε άλλο πόστο σχετικό με τα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: