26.1.12

Πουλούσαν ηλεκτρονικές συσκευές με δυνατότητα παρακολούθησεις τηλεφωνικών συνομιλιών!...


Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνουν την παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας και την πρόκληση σε τέλεση κακουργήματος.
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την...

προστασία της θεμελιώδους ελευθερίας των επικοινωνιών, συνελήφθησαν χθες στην Αθήνα, με την αυτόφωρη διαδικασία, δύο ημεδαποί για εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών.
Πρόκειται για 57χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος και 33χρονο, προσωρινά υπεύθυνο ομοειδούς καταστήματος, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πώλησης ηλεκτρονικών προϊόντων. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν αυτοτελείς δικογραφίες, που περιλαμβάνουν και τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας και της πρόκλησης για εκτέλεση κακουργήματος.
Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από πρόσφατες καταγγελίες για ιστοσελίδες, οι οποίες διαθέτουν στους χρήστες του διαδικτύου ηλεκτρονικές συσκευές, με δυνατότητες παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι συσκευές αυτές είχαν τη δυνατότητα, συνδεόμενες στο δίκτυο τηλεφωνίας, να παρακάμπτουν την ασφάλεια του δικτύου, να αποκτούν πρόσβαση στις συνομιλίες και να τις καταγράφουν, καθώς επίσης και να υποκλέπτουν προφορικές συνομιλίες .
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν έρευνα στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και εντόπισαν διαφημιστικό υλικό, που προέτρεπε τους χρήστες του διαδικτύου να προβούν στην αγορά των ειδικών αυτών συσκευών, που επιτυγχάνουν την αθέμιτη απομακρυσμένη καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων και προφορικής συνομιλίας.
Από την προκαταρκτική εξέταση, που ακολούθησε, με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προέκυψε ότι οι ιστοσελίδες αυτές είχαν καταχωρηθεί σε εταιρεία του 57χρονου συλληφθέντα και σε εταιρεία τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, ως προσωρινά υπεύθυνος της οποίας συνελήφθη ο 33χρονος.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού πραγματοποίησε χθες έρευνα σε δυο καταστήματα των εταιριών στην Αθήνα , όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Εβδομήντα οχτώ (78) συσκευές παρακολούθησης ήχου και τηλεφωνικών συνομιλιών,
Δεκατέσσερις (14) συσκευές παρακολούθησης χώρου με κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας,
Δύο (2) πομποί τηλεφώνου χωρίς μικρόφωνο και
Τέσσερις (4) συσκευές καταγραφής συνομιλιών κινητού τηλεφώνου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ενός καταστήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: