13.1.12

Σάλος με υφυπουργό της κυβέρνησης Μόντι...


Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία δημοσίευμα της εφημερίδας «Λίμπερομ» σύμφωνα με το οποίο ο υφυπουργός Υποδομών της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, Γκουίντο Ιμπρότα, έχει ... στην ιδιοκτησία του 95 ακίνητα.

Ο ιταλός υφυπουργός, σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» σχολίασε ότι δεν είναι πλούσιος και τα ακίνητα αποκλειστικής ιδιοκτησίας του στην πραγματικότητα είναι μόνο δεκαέξι.

Ο Ιμπρότα προσθέτει πως «σε ό,τι αφορά άλλα δεκαέξι σπίτια, το ποσοστό ιδιοκτησίας δεν ξεπερνά το 8,33% ενώ το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων είναι αποτέλεσμα οικογενειακής κληρονομιάς καθώς ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης οικοδομικής εταιρίας».

Στη λίστα προστίθενται ένα σπίτι στην Ρώμη και ένα στην Τοσκάνη, 22 γκαράζ και 23 αποθήκες, τέσσερις αυλές κ.ά.

«Η φορολογική μου δήλωση δεν ξεπερνά τις 249.000 ευρώ: 149.000 από τον μισθό μου και άλλες 100.000 ευρώ από τα περιουσιακά μου στοιχεία», ολοκληρώνει ο Ιμπρότα, με καταγωγή από την Νάπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έχει ετήσιο συνολικό εισόδημα 367.993 ευρώ και είναι ιδιοκτήτης, μαζί με την σύζυγό του και την αδελφή του, 23 ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: