8.1.12

Ο τίτλος και λίγοι εργαζόμενοι ..αλλού...


Το σχέδιο υπαγωγής της «Ελευθεροτυπίας» στο άρθρο 99...
Η μεταφορά του τίτλου της «Ελευθεροτυπίας» από άλλη εταιρεία στην οποία θα υπάρχουν επενδυτές που δεν κατονομάζονται, περιλαμβάνεται στο επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης, στην... αίτηση για την υπαγωγή της Χ. Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Το δεύτερο βασικό μέτρο είναι της μείωσης του μισθοδοτικού κόστους «και την αξιοποίηση του προσωπικού που θα παραμείνει.

Η εκδοτική εταιρεία δηλώνει πως προτίθεται να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση 16 εκατ. ευρώ, την οποία προς το παρόν δεν έχει λάβει στις έως και σήμερα διαπραγματεύσεις της με τις τράπεζες. Όπως αναφέρεται στο σχέδιο «τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν, είναι οι αδιάθετες γραμμές δανείων, η αξιοποίηση των ακινήτων της, καθώς και η ενεχυρίαση των συμμετοχών της» σε Mediatel, «Άργος», «Χρυσή Ευκαιρία Εκδόσεις» και Τηλέτυπος. Επιπλέον θα συζητήσει την απελευθέρωση των εσόδων της Όμω από το πρακτορείο, τα οποία είναι δεσμευμένα κατά 50% από την Τράπεζα Πειραιώς, την περίοδο που κυκλοφορούσε η εφημερίδα. Μέσα από αυτά αναφέρει πως καλύπτει μεγάλο μερος των εσόδων της, όωπς η μισθοδοσία και η εξόφληση των προμηθευτών. Ακόμη σχεδιάζει τη λειτουργική ενοποίηση του ημερήσιου με το κυριακάτικο φύλλο, που σημαίνει νέες μειώσεις στο προσωπικό, αλλά και να ζητήσει περίοδο χαριτος για τόκους και δόσεις δανείων για το τρέχον έτος και το επόμενο.

Καθοριστικής σημασίας θεωρεί η Χ.Κ. Τεγόπουλος στην αίτηση, τη διατήρηση ενός καταξιωμένου τίτλου εν ζωή, αναφέροντας πως «αποτελεί μια περιουσία η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα από ένα νέο εταιρικό σχήμα με τη συμμετοχή νέων μετόχων που θα εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία και τη συνέχιση της έκδοσης».

Στο οικονομικό σκέλος οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς ανέρχονται σε 2,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της σε τράπεζες σε 49 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 23,5 εκατ. ευρώ είναι σε ομολογιακό δάνειο, μη μετατρέψιμο σε μετοχές στην Πειραιώς, τα 12,6 εκατ. ευρώ σε ίδιας κατηγορίας δάνειο στην Alpha Bank . Κι ακόμη στην Πειραιώς υπάρχει μια δόση 1,5 εκατ. ευρώ στην επόμενη χρήση για ομολογιακό δάνειο και 5,4 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank . Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της είναι ύψους 3,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική, για κεφάλαιο κίνησης, στην ίδια τράπεζα 1 εκατ. ευρώ για factoring, 1,3 εκατ. ευρώ στην Proto Bank και 486 χιλ. ευρώ στην Alpha. Για το ομολογιακό στην Alpha υφίσταται προσημείωση ύψους 22 εκατ. ευρώ για το οικόπεδο και το κτίριο στη Μίνωος.

Το μισθολογικό κόστος της εταιρείας, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της αίτησης ανέρχεται σε 52,34% το 2010 και εκτιμάται πως το έτος που τελείωσε θα υπερβεί το ποσοστό αυτό.
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: