16.1.12

Κομισιόν: Κανένα σχέδιο για επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συζητά κάποιο σχέδιο για επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας τόνισε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, καθώς στην ΕΕ δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Ερωτηθείς για ...το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για αλλαγή της απόφασης που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι η ευόδωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και του IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο).

Ο Μπαγί εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στο IIF θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Όπως δήλωσε ο Μπαγί, «πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σύντομα και είμαστε βέβαιοι ότι ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων θα ολοκληρωθεί σύντομα».

«Ακατανόητη η στάση της S&P»
Όσον αφορά τις υποβαθμίσεις εννέα χωρών της ευρωζώνης από τον οίκο αξιολόγησης S&Ps, o Μπαγί αποκάλεσε «ακατανόητη» την απόφαση της S&P, αλλά και «παράξενη» τη χρονική στιγμή την οποία επέλεξε να υποβαθμίσει χώρες- μέλη της ευρωζώνης. «Προτεραιότητά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραμένει η δημοσιονομική σταθεροποίηση και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: