28.1.12

Κύμα ψύχους σε όλη την χώρα ...


Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου σε ολόκληρη τη χώρα με χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας .

Την Κυριακή όπως και τη Δευτέρα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στην...
Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και αργότερα στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες με πιθανότητα βροχής στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας . Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδο με ισχυρό παγετό να σημειώνεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί

ΔΕΥΤΕΡΑ
Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Στα νότια είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες θα σημειωθούν νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: