30.1.12

Γαλλία: Ο Σαρκοζί δίνει «ραντεβού» για τις προεδρικές εκλογές...


«Έχω ένα ραντεβού με τους Γάλλους και δεν θα ξεγλιστρήσω». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικολά Σαρκοζί σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει των προεδρικών εκλογών την άνοιξη.

Ο Σαρκοζί δεν έχει επισημοποιήσει ακόμη την... υποψηφιότητά του, κάτι που όλοι οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν σίγουρο ότι θα πράξει. Ο ίδιος δικαιολόγησε την καθυστέρησή του, υποστηρίζοντας ότι είναι ανάγκη να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 22 Απριλίου και τις 6 Μαΐου. ''Αν κάποια ημέρα πρέπει να κατέβω σε προεκλογική εκστρατεία, τότε θα είμαι υποψήφιος (...) δεν μπορώ να βάλω τη χώρα σε μια κατάσταση που θα έχει έναν πρόεδρο και υποψήφιο για πολλούς μήνες'', είπε.

Οι περισσότεροι από τους στενούς συνεργάτες του διαβεβαιώνουν ότι ο 57χρονος Σαρκοζί θα είναι υποψήφιος. Όμως η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δεν αναμένεται να γίνει πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου, κυρίως λόγω της μεγάλης διαφοράς που τον χωρίζει στις δημοσκοπήσεις από τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φρανσουά Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε εκ νέου ότι θα αυξήσει τον ΦΠΑ κατά 1,6 μονάδα, στο 21,2% και ότι θα επιβάλλει φόρο ύψους 0,1% στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο Εθνικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος UMP στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας των γερμανών χριστιανοδημοκρατών Χέρμαν Γκρέε εξέπληξε τους πάντες δηλώνοντας ότι «η Άνγκελα Μέρκελ θα υποστηρίξει τον Νικολά Σαρκοζί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα έχει την άνοιξη». Επιπλέον δήλωσε ότι για την καγκελάριο ο Σαρκοζί «είναι σήμερα το κατάλληλο πρόσωπο στην προεδρία και θα είναι και στο μέλλον».
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: