11.1.12

Χιονίζει στα Β. Προάστια ...


Κακοκαιρία με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται για σήμερα στην Ανατολική Στερεά, Εύβοια, τις αναλυτικότερες περιοχές της ... Πελοποννήσου, το Πήλιο, την Αν. Θεσσαλία αλλά και όλη τη νησιωτική Ελλάδα από τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια Προάστια της Αττικής ενώ στην Θεσσαλονίκη ανεμένεται «τσουχτερό» κρύο.
Την ίδια ώρα, δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Διαβάστε αναλυτικά ποια κατάσταση επικρατεί στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Από την Παρασκευή θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ από το Σάββατο το βράδυ επανέρχεται και πάλι το κρύο και η κακοκαιρία.



Πιο αναλυτικά, αυξημένες νεφώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Αττική, την Ανατολική Πελοπόννησο και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, αναμένονται για σήμερα. Σύμφωνα με το meteo.gr στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με μικρή τάση εξασθένησης από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βορειοανατολικοί έως μέτριοι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα, περιμένουμε στην Αττική. Χιόνια αναμένονται σε όλα τα βουνά της Αττικής και στα υψηλότερα σημεία των Βορείων Προαστίων. Στα λευκά αναμένεται να «ντυθούν», ο Αγ. Στέφανος, οι Θρακομακεδόνες, η Δροσιά αλλά και η Πεντέλη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 με 9 βαθμούς. Μέτριοι έως ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό , περισσότερο ενισχυμένοι σε θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.



Ηλιοφάνεια και έντονο κρύο, θα επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανοιχτά σχεδόν θυελλώδεις.


Επόμενες Ημέρες

Αύριο οι βροχές περιορίζονται στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, με ασθενέστερα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά Ελλάδα τις πρωινές κυρίως ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα. Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα πελάγη, από το απόγευμα, όμως, θα αρχίσουν να υποχωρούν αισθητά. Στο Ιόνιο οι εντάσεις των ανέμων δε θα ξεπερνούν τα 4-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα κυμανθούν στα 6-8 μποφόρ με τάση υποχώρησης από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να σημειώνει χαμηλές τιμές, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ οι μέγιστες δε θα ξεπερνούν τους 9 με 11 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 13 με 14 στη νησιωτική χώρα.

Την Παρασκευή καλυτερεύει ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Ο ήλιος θα είναι κυρίαρχος σε όλες τις περιοχές, με λίγο πιο αυξημένες νεφώσεις να εντοπίζονται στην Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη και τα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι σαφώς πιο εξασθενημένοι, καθώς δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο. Το βράδυ στο Αιγαίο φαίνεται πως θα αρχίσουν να στρέφονται σε νοτιάδες, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ, στο νότιο τμήμα.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: