22.1.12

"Το ραδιόφωνο κατέληξε ν' ακολουθεί την εποχή του" ...



Η Αγνή Γεωργούλα αυτό το διάστημα δεν κάνει ραδιόφωνο. Ήταν και είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσουμε να...

μιλάμε με ανθρώπους που, για διάφορους λόγους, βρίσκονται εκτός χώρου. Διαβάστε τη συνέντευξη χωρίς δικές μου ερωτήσεις και βάλτε τις κατάλληλες εκεί που πρέπει...

«H πρώτη ύλη του ραδιοφώνου είναι οι άνθρωποι που αναζητούν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα-απαραίτητο συστατικό για την επιβίωση του μέσου-πράγμα, το οποίο σήμερα,όχι μόνο δεν επιδεικνύεται, αλλά μεθοδικά και σταθερά καταργείται, αφού οι ίδιοι οι άνθρωποι των μέσων άνοιξαν το δρόμο των απολύσεων και στη συνέχεια κριτικάρουν και αυτολογοκρίνονται για τις πράξεις τους, χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο ως άλλοθι για τη θλιβερή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει... Και κάπως έτσι το ραδιόφωνο κατέληξε ν ακολουθεί την εποχή του: Άγρια, μοναχική, ατομική και, κυρίως, αγωνιώδης. Στοιχεία που από μόνα τους αρκούν για να αποτρέψουν την όποια δημιουργικότητα-ανάπτυξη.
Σήμερα, το ταλέντο, η γνώση, η εμπειρία, μοιάζουν ν αποτελούν απειλή και άνθρωποι με όραμα, που πάντοτε διακρίνονταν για το «είμαι» και όχι για το «έχω», έγιναν εξαίρεση! Αυτές τις εξαιρέσεις αναζητώ και κυνηγάω. Όταν συναντώ στις συχνότητες κανονικές φωνές, που δεν κάνουν θόρυβο, δίνουν τροφή για σκέψη, παίζουν μουσικές που ήρθαν για να μείνουν, όχι προκάτ, επικοινωνούν - όχι με τρόπο αγοραίο - δεν μένουν στην καλή ατάκα, πάνε παρακάτω και κυρίως έχουν πάντα κατά νου, τη δύναμη του μέσου, της παρέας, της ομάδας, ενός «εγώ» που είναι έτοιμο νανταμώσει με το «εμείς»: Μένω μαζί τους, αισιοδοξώ και ελπίζω! Με τις εξαιρέσεις θα προχωρήσουμε, έτσι κι αλλιώς, αρκεί να χουν το κουράγιο ναντέξουν τα ζόρικα και αγριευτικά των καιρών μας, να μη λυγίσουν! Τα ωραία, ειλικρινή και ουσιαστικά, οφείλουν να παραμείνουν ρεφενέ».


Η Αγνή Γεωργούλα έχει κάνει σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Deree College Athens και σεμινάρια επαγγελματικής δημοσιογραφίας στο εργαστήρι δημοσιογραφίας της οδού Σίνα. Είναι κάτοχος Proficiency Michigan και Certificat Γαλλικών. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκινά το 1988 όπου μέχρι το 1990 ήταν συνεργάτης στο πολιτιστικό ένθετο του ραδιοτηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων και ενημέρωσης του ΑΝΤ1 και εκφωνήτρια ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μηνυμάτων. Το 1990 μέχρι το 1991 είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια σε πρωινό τηλεοπτικό magazinο (του Γιώργου Παπαδάκη) στον ΑΝΤ1 και σε μουσικές εκπομπές του καναλιού. Το 1990 μέχρι το 2010 ήταν παραγωγός μουσικών εκπομπών στο ραδιόφωνο του «ΑΝΤ1 97,2» - κυρίως εκπομπή πολιτιστικής ύλης με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο - κατά περιόδους ασχολήθηκε με αντίστοιχες, επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, είχε τις μουσικές επιμέλειες, τις συνεντεύξεις καλλιτεχνών από το χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου, της μουσικής, της λογοτεχνίας, των εικαστικών.

Επίσης, συμμετείχε σε παραγωγές CD ελληνικού ρεπερτορίου. Το 2009 ήταν υποψήφια στις «γυναίκες της χρονιάς-ραδιοφωνικοί παραγωγοί», που διοργάνωσε το περιοδικό LIFE & STYLE. Έχει κάνει μέχρι και την επιμέλεια του βιβλίου «Τέρμα για σήμερα ο Μύθος» της Ευσταθίας, που κυκλοφόρησε το 2010 απ τις εκδόσεις Ιανός.



Σπύρος Σεραφείμ

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: