23.1.12

Μάνος προς Διαμαντοπούλου: Φύγε από το ΠΑΣΟΚ...


Ήταν ίσως η πιο ζωντανή στιγμή στην εκδήλωση «για την Ελλάδα τώρα», στην οποία είχαν καλέσει 18 καθηγητές και πνευματικοί άνθρωποι της χώρας στην Παλιά Βουλή την Κυριακή το μεσημέρι, με ομιλητές από την πολιτική τους Αννα Διαμαντοπούλου, Κ. Χατζηδάκη και Γ. Μπουτάρη και από τους ...

διοργανωτές τους Ν. Αλιβιζάτο και Λ Τσούκαλη.

Στα έδρανα των ακροατών, καθόταν ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος αφού άκουσε υπομονετικά όλες τις ομιλίες, ζήτησε να κάνει παρέμβαση:

«Ευχαριστήθηκα πολύ με αυτά που άκουσα εδώ σήμερα, τα συμμερίζομαι και από την πλευρά μου προσπαθώ εδώ και καιρό να κινητοποιήσω τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, χωρίς μεγάλη επιτυχία», είπε ο πρώην υπουργός . Απευθυνόμενος όμως στην κ. Διαμαντοπούλου και τον κ. Χατζηδάκη άστραψε και βρόντηξε: «Όσο μένετε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ αμφισβητώ την αξιοπιστία σας. Και αν μου πείτε ότι θα αλλάξει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, αμφισβητώ την ευθυκρισία σας. Τα δύο κόμματα έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση και τα όσα σωστά είπατε, οδηγούν μόνο σε ένα συμπέρασμα: Να φύγετε από τα κόμματα αυτά», κατέληξε ο κ. Μάνος.

Στη δευτερολογία της, η κ. Διαμαντοπούλου σήκωσε το γάντι. «Σε ότι αφορά τα όσα είπε ο κ. Μάνος» απάντησε επιθετικά, «θα ήθελα να θέσω το ερώτημα, τι κατάφερε ο ίδιος φεύγοντας από το κόμμα του;» ρώτησε επιθετικά. Ο κ. Χατζηδάκης ήταν πάλι πιο ήπιος. «Ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά, είναι μέσα από ανανέωση των κομμάτων», παρατήρησε…

Ωστόσο ο κ. Μάνος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ζήτησε και πάλι να παρέμβει και απάντησε στην Άννα Διαμαντοπούλου: «Πρώτον δεν έφυγα από το κόμμα μου, με διέγραψαν. Αν θέλετε να σας πω τι κατάφερα, κοιμάμαι ήσυχος με τη συνείδηση μου». «Για το ότι δεν κατάφερα πολλά πάντως», είπε στρεφόμενος προς το κοινό, «σε σας το οφείλω, τους πολίτες, δεν με ψηφίζατε, αντίθετα ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!».


Θέμης Δαγκλής
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: