22.1.12

Στη φυλακή ο "άνθρωπος" του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη ...


Μετά τις τους απολογίες ενώπιον του τρίτου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα εκβίασης και τοκογλυφίας, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της... Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη της συμμορίας των εκβιαστών. Ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος της ΕΤ 3, στον οποίο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή, οπότε προφυλακίστηκαν επτά άτομα, ενώ έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις.Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση -στο σύνολό τους είναι 53- θα απολογηθούν την Κυριακή, και τη Δευτέρα.

Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες

Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να συνεχιστεί από το πρωί της και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, οπότε θα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή οι φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» των τεσσάρων οργανώσεων, το συνολικό κέρδος των οποίων από τη δράση τους ανέρχεται, κατά το κατηγορητήριο, σε περίπου 45 εκατ. ευρώ.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: