13.1.12

Αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί...


Από Δευτέρα στις θέσεις τους...
Στις θέσεις τους θα βρίσκονται από τη Δευτέρα νοσοκομειακοί γιατροί, γιατροί του ΙΚΑ και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.
Η ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι... η απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων ελήφθη «σε ένδειξη καλής θέλησης για επίλυση όλων των καυτών προβλημάτων του χώρου της υγείας και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι».

»Θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε ασφαλισμένο να βρει το γιατρό που έχει ανάγκη, να πάρει το φάρμακο ή την περίθαλψη που χρειάζεται» προσθέτει.

Ο ΙΣΑ, που διαμαρτύρεται για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, καλεί τα μέλη του να μην προχωρήσουν σε σύμβαση με τον νέο φορέα, μέχρι πλήρους διευθέτησης των υφιστάμενων εκκρεμοτήτων. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προτείνει στις ενώσεις και τις γενικές συνελεύσεις των νοσοκομείων να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων διαρκείας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και συμμετοχή στην παναττική απεργία της 17ης Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: