25.1.12

Όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης διεκδικούσε το… υπουργείο Οικονομικών...


Ενδεχομένως να μην το θυμούνται πολλοί, αλλά την εποχή που οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου θα έπρεπε να εντρυφούσαν στα μυστικά του μνημονίου (κάτι το οποίο, στην ... πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ…), είχε ξεκινήσει και μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αν έπρεπε να γίνει ανασχηματισμός του οικονομικού επιτελείου, «για να πάρει μπροστά η μηχανή».

Ένας εκ των βασικών διεκδικητών της θέσης του υπουργού Οικονομικών, λοιπόν, ήταν και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, μόλις χθες, παραδέχθηκε ότι δεν διάβασε ποτέ το μνημόνιο. Κι εύλογα γεννάται το ερώτημα: πώς θα το εφάρμοζε – αφού ως υπουργός Οικονομικών θα ήταν ο βασικός …εκφραστής του – από τη στιγμή που το αγνοούσε;

Βεβαίως,ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, τότε, δεν ήταν ακριβώς «μνημονιακός», ωστόσο, το παραπάνω ερώτημα παραμένει κρίσιμο και καίριο. Το ίδιο ισχύει και για τουλάχιστον δυο –τρεις ακόμη υποψήφιους υπουργούς Οικονομικών, εκείνης της περιόδου. Όπως προκύπτει από την εκ των υστέρων στάση τους, είναι άγνωστο αν γνωρίζουν ακόμα και τον τίτλο του σχετικού κειμένου. Κι όλα αυτά σε μια από τις πιο κρίσιμες συγκυρίες της νεότερης ελληνικής ιστορίας του κράτους μας.
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: