12.1.12

Στην Αθήνα επιστρέφει ο Ράιχενμπαχ...


Στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη ο επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ. Μολονότι ο Γερμανός τεχνοκράτης θα έπρεπε να... έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας, προκειμένου να συμβάλλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, αυτός, μέχρι σήμερα, επιλέγει την τακτική των σύντομων επισκέψεων. Αυτή τη φορά θα παραμείνει μόλις 3 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια τους, θα επιχειρήσει να επιταχύνει μια σειρά από κοινοτικά προγράμματα που αφορούν κυρίως σε ΕΣΠΑ, αλλά και μια σειρά αυτοχρηματοδοτούμενων έργων και συμπράξεων που παραμένουν ανενεργά.

Έμφαση επίσης θα δοθεί στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, στις μεγάλες υποδομές, στα έργα πληροφορικών συστημάτων του δημοσίου, αλλά και στο πλέγμα επιδοτήσεων και δανειοδοτήσεων μέσω κοινοτικών εργαλείων προς μικρομεσαίους.

Το ζητούμενο είναι αν ο κ. Ράιχενμπαχ θα αποφασίσει να υιοθετήσει μονίμως την τακτική των επισκέψεων – αστραπή ή κάποια στιγμή θα εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας για να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την υπόθεση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: