6.1.12

Δηλώνει «παρούσα» στη μάχη για τη διαδοχή η Λούκα Κατσέλη...


«Μπορεί, πολύ πιθανόν», απάντησε χωρίς περιστροφές, όταν ρωτήθηκε (ΝΕΤ, ράδιο) χθες η κυρία Κατσέλη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η απόφασή της «θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους και κυρίως από τη διαμόρφωση μιας πολιτικής πλατφόρμας που να εκφράζει όχι μόνον εμένα αλλά και...


πολλούς άλλους συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ». Η πρώην υπουργός Εργασίας μίλησε για την ανάγκη ενός προοδευτικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση με ρεαλιστικές αναπτυξιακές και κοινωνικές πρωτοβουλίες και «υπενθύμισε» ότι η ίδια έχει ήδη καταθέσει σχετικό κείμενο στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Τάχθηκε δε, υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών βάσης σε όλα τα επίπεδα - «αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να βγει από κλειστά κονκλάβια», είπε με νόημα.

Αισιόδοξος πάντως για την πορεία του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο κ. Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Mega. «Το κόμμα δεν θα εξαφανιστεί. Ακόμη και αν το διαλύσουμε το ΠΑΣΟΚ και μαζεύονταν οι σοφοί αυτού του χώρου, δεν θα διαλυθεί η παράταξη», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει με βάση τις θέσεις του υποψηφίου.

Για το ενδεχόμενο διαρχίας πάντως αναφέρθηκε στα υπέρ και τα κατά: «Αν ήμουν Βέλγος ή Γερμανός θα έβλεπα με συμπάθεια τη διαρχία, αλλά στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά, γιατί δεν έχουμε κατακτήσει τέτοια συμπεριφορά. Γιατί ο ένας θα κοιτάξει να φάει τον άλλον. Προτιμώ να υπάρχει καθαρή λύση».

Τις ενστάσεις τους για τη διαρχία εξέφρασαν με έντονο τρόπο πάντως βουλευτές και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που θεωρούνται βενιζελικοί. Η Τόνια Αντωνίου αναρωτήθηκε ποιες αρμοδιότητες θα έχει ο υποψήφιος πρωθυπουργός, αφού ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει όλες τις αρμοδιότητες, ενώ ο Νίκος Σαλαγιάννης «διευκρίνισε»: «Θα μπορούσαμε να εκλέξουμε έναν άνθρωπο για να αναλάβει, να κάνει μια γιγαντιαία προσπάθεια να κρατήσει την παράταξη όρθια και να πάμε σε εκλογές. Η εκλογή του προέδρου θα πρέπει να γίνει από τη βάση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: