9.1.12

Συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά με το βλέμμα στη δανειακή σύμβαση...


Με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συναντάται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εν όψει της έλευσης της τρόικας στην Ελλάδα στις 16 Ιανουαρίου. Για την Τρίτη έχει κλειστεί το ραντεβού με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο κ. Παπαδήμος ζητεί να λάβει...

σαφείς δεσμεύσεις για την στήριξη των νομοσχεδίων και των μέτρων που θα οδηγούν στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θέλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ενώ ζητούμενο είναι να καθοριστεί και μια κοινή στρατηγική, ενόψει της άφιξης της τρόικας την επόμενη εβδομάδα και των σκληρών διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν.

Εν όψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, νωρίτερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μουρμούρας, ο σύμβουλος του προέδρου Χρύσανθος Λαζαρίδης και οι τομεάρχες Κωστής Χατζηδάκης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.

Επί τάπητος τέθηκαν τα νέα μέτρα που βάζει προς συζήτηση η κυβέρνηση.

Η θέση της ΝΔ είναι ότι δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα και επίσης σχολιάζει σε όλους τους τόνους ότι η λήψη νέων μέτρων δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες αυτής της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις η ΝΔ θεωρεί ότι το θέμα έχει λήξει, ότι κακώς έχει αναχθεί σε προτεραιότητα και πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την πέμπτη επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα η ΝΔ υποστηρίζει ότι κατ' αρχήν είναι θέμα των κοινωνικών εταίρων. Θεωρούν ακόμη ότι οι μισθοί δεν είναι το καθοριστικό στοιχείο για την ανταγωνιστικότητα.

Επίσης, ζητούν διορθωτικές παρεμβάσεις στην φορολογία, το ρυθμιστικό καθεστώς των επιχειρήσεων που περιλαμβάνει και το κόστος από τη γραφειοκρατία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου έλεγε στους δημοσιογράφους: «Δεν βλέπουμε άγριες διαθέσεις από την πλευρά της τρόικας και ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν ανοίγει περισσότερα μέτρα από όσα της θέτουν»...

NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: