16.1.12

Μάχη με το χρόνο στο μισοβυθισμένο κρουαζιερόπλοιο...


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε ημέρες για να ανασυρθεί το τεράστιο σκάφος...
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι ιταλικές αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους επιβάτες στο μισοβυθισμένο Costa Concordia, αλλά και να αποτραπεί ενδεχόμενη ...
περιβαλλοντική καταστροφή μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου κοντά στις ακτές του νησιού Τζίλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το «μαύρο κουτί» το πλοίο φέρεται να ταξίδευε σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από την ακτή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε ημέρες για να ανασυρθεί το μισοβυθισμένο, τεράστιο σκάφος από την θαλάσσια περιοχή στην οποία προσάραξε.

Πριν ξεκινήσουν οι ενέργειες για να απορροφηθούν οι 2.380 τόνοι καύσιμα του πλοίου, θα πρέπει να εκτιμηθεί με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει, πλέον ελπίδα να βρεθούν επιζώντες.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, διασώστες δηλώνουν ότι ακούγεται θόρυβος και από άλλα σημεία του πλοίου, κάτι που μπορεί να αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και για άλλους τυχόν επιζώντες.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στις καμπίνες που βρίσκονται στα χαμηλότερα πατώματα του πλοίου, οι οποίες έχουν σκεπασθεί σχεδόν ολοκληρωτικά από το νερό.

Παράλληλα, η ιταλική οικονομική αστυνομία ξεκίνησε εικοσιτετράωρη φύλαξη του πλοίου, για να αποφευχθούν τυχόν κλοπές, από άτομα που μπορεί να πλησιάσουν σε προσπάθεια να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών είναι 5, ενώ οι αγνοούμενοι είναι 15.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: