25.1.12

Μ.Παπαιωάννου: Επιβαλλόμενη από το νόμο ήταν η ενέργειά μου...


«Δεν εξαρτώ τη δουλειά μου από επικοινωνιακές σκοπιμότητες» ανέφερε στον realfm 97.8 ο υπουργός Δικαιοσύνης για τους δυο εισαγγελείς και ξεκαθάρισε ότι το ερώτημα για την αντικατάστασή τους, επιβάλλεται από το νόμο.

«Αν κάποιοι έχουν... άγνοια του νόμου εγώ τι φταίω;» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Μιλτιάδης Παπαϊώαννου για το ερώτημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την απομάκρυνση των κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη.

«Το ανώτατο δικαστήριο επιλαμβάνεται μόνον έπειτα από ερώτημα υπουργού. Οι δυο εισαγγελείς έχουν υποβάλει παραίτηση οι ίδιοι και έχουν ζητήσει την αντικατάστασή τους. Ήταν μονόδρομος αν δεν το έκανα θα είχα παραβεί το νόμο» είπε ο κ. Παπαϊωάννου αν και διευκρίνισε ότι ο κ. Μουζακίτης στη συνέχεια δήλωσε ότι επιθυμεί να παραμείνει στο σώμα.

Χωρίς να σχολιάσει ευθέως τη χρονική συγκυρία που άνοιξε η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη βουλή ο κ. Παπαϊωάννου άφησε εμμέσως αιχμές ζητώντας μάλιστα να πάει τάχιστα ο φάκελος στη βουλή:

«Την Παρασκευή είπα ότι οι δυο εισαγγελείς έπληξαν το κύρος της δικαιοσύνης. Ο κ. Πεπόνης έσπευσε να στείλει το φάκελο στη βουλή. Δεν θα εξαρτήσω τη δουλειά μου από επικοινωνιακές σκοπιμότητες»...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πήρε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις Λοβέρδου περί «μακελειού» αν πειραχτεί ο Γιώργος Παπανδρέου: «Αν μπω σε μία διαδικασία να λέω σε τι δεν συμφωνώ με δηλώσεις συναδέλφων μου τότε η συζήτηση θα είναι ατελείωτη»...


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: