21.1.12

Τι πραγματικά συμβαίνει με την ΙΜΑΚΟ;...


Έκλεισαν τα server των μεγάλων φωτογραφικών πρακτορείων για την ΙΜΑΚΟ και η Ένωση Φωτορεπόρτερ καλεί σε εμπάργκο σε όλες τις εκδόσεις του συγκροτήματος.
Η εξέλιξη αυτή δεν... είναι διόλου αιφνιδιαστική. Έχουν, όπως μας ενημερώνουν, προηγηθεί πολλά επεισόδια με τους φωτορεπόρτερ, όπως επίσης και πολλές προσπάθειες, επαφές, συναντήσεις για να πληρωθούν οι φωτογράφοι.
Περιοδικά που η έκδοση και κυκλοφορία τους στηρίζεται αποκλειστικά σχεδόν στις φωτογραφίες celebrities, ιλουστρασιον εκδόσεις που έχουν απλήρωτους τους ...πάντες. Επιταγές σκάνε στα χέρια των φωτορεπόρτερ. Στην Ένωση έφθασε περίπτωση χρέους έως και 35.000 ευρώ για το οποίο προτάθηκε αποπληρωμή 2000 ευρώ. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα.
Στο μεταξύ τα περιοδικά φυλλορροούν. Διευθυντές αποχωρούν μετά αποζημίωσης, αρχισυντάκτες το ίδιο και όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι...

Η ανακοίνωση της Ε.Φ.Ε
"Συνάδελφοι,
Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (και μετά από συνάντηση με τους συναδέλφους που συνεργάζονται συστηματικά με τις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ), σας ενημερώνουμε πως η Ε.Φ.Ε αποφάσισε να προκηρύξει ΕΜΠΑΡΚΓΟ στις παραπάνω εκδόσεις, καθώς χρωστάνε (απλήρωτα) τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ – και μάλιστα προηγούμενων ετών- ενώ οι επιταγές που έχουν δώσει είναι κατά κανόνα ακάλυπτες και «σκάνε» καθημερινά.
Δεν δίνουμε ούτε μία φωτογραφία στις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ (και αποκλείουμε την πρόσβαση στους server μας) μέχρι να εξοφλήσει και τον τελευταίο συνάδελφο.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος: Μάριος Λώλος
Η Γεν. Γραμματέας: Χριστίνα Ζαχοπούλου"
greektv-com.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: