23.1.12

Μπακογιάννη: Οι ανάγκες της χώρας είναι ο υπέρτατος νόμος...


Στην πρότασή της για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, καθώς και στην αντίθεσή της στην καταργηση του 13ου και 14ου μισθού επέμεινε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάκρεια της συνάντησής της με... τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν πρέπει να παραταθεί ο χρόνος της κυβέρνησης απάντησε ότι «οι ανάγκες της χώρας είναι ο υπέρτατος νόμος. Και η επικράτηση της κοινής λογικής είναι επιβεβλημένη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της κας Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό έχουν ως εξής: «Είχα μια μακρά και χρήσιμη συνάντηση με τον κύριο Πρωθυπουργό.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας και τις προτάσεις τις οποίες έχουμε ήδη καταθέσει -όπως γνωρίζετε- και για τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο «κούρεμα», πράγμα το οποίο η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί αναγκαίο, έτσι ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το χρέος, πέραν του γενικότερου PSI.

Επίσης, για τις προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει για την αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης, που όπως ξέρετε είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων έτσι ώστε να μην χρειαστεί να οδηγηθούν άνθρωποι εκτός των σπιτιών τους και ταυτόχρονα να πέσει και η αξία των ακινήτων αυτών.

Συζητήσαμε επίσης για το θέμα της διαπραγμάτευσης. Ένα πράγμα είναι σαφές: η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα και πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

Αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές έχει ανάγκη η χώρα και στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, κατά τη γνώμη
μας, εκεί πρέπει να επιμείνουμε, δηλαδή στις διαρθρωτικές αλλαγές κι όχι σε περιορισμούς όπως είναι αυτοί του ελάχιστου μεροκάματου ή των δώρων του 13ου και του 14ου μισθού».

Σε ότι αφορά την υπόθεση με στατιστικά στοιχεία σχετικά με το έλλειμμα του 2009 η κα Μπακογιάννη δήλωσε: «Είναι κάτι το οποίο, εν πάση περιπτώσει, πρέπει να ερευνηθεί, αλλά με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και χωρίς πολιτικό κίνητρο.

Η ιστορία με τα νούμερα πρέπει κάποτε να κλείσει σ’ αυτή τη χώρα, και παιχνίδια με τους αριθμούς δεν πρέπει να γίνονται. Ας δούμε, λοιπόν, πώς αυτό θα διασφαλιστεί για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα»...

NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: