10.1.12

Χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική προβλέπει η ΕΜΥ...


Χαμηλές θερμοκρασίες και παροδικές χιονοπτώσεις, ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Με αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, μετά το τελεφερίκ, λόγω της χιονόπτωσης. Ο ...

υδράργυρος στην Αττική δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται στην ανατολική χώρα και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, καθώς και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ αναμένεται παγετός τη νύχτα στα ηπειρωτικά, που στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: