6.1.12

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη, δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ...


Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε την Παρασκευή η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας... παράλληλα ότι δεν πιστεύει πως το 2012 θα έρθει το τέλος του ευρώ.

«Θα είναι το 2012 το τέλος του ευρώ; Σοβαρά, δεν νομίζω ότι θα γίνει αυτό. Είναι ένα νέο νόμισμα και είναι ισχυρό επίσης», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν. Αφρικής και τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

«Έχεις μέσα στην Ευρωζώνη, όχι σε σχέση με το νόμισμα, σοβαρές πιέσεις και θέματα σχετικά με το κρατικό χρέος και την ισχύ του τραπεζικού συστήματος, τα οποία αντιμετωπίζονται. Αλλά το νόμισμα καθαυτό δεν πρόκειται να εξαφανισθεί το 2012», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η κ. Λαγκάρντ είπε: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους (να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ), εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό».

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε παράλληλα ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2012 θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω και οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι οι αφρικανικές χώρες θα υποφέρουν αν δεν ρυθμιστεί το 2012 η κρίση του ευρώ.

«Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ» υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής εν γένει και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: