5.1.12

Οι ώρες της χαμένης ψυχραιμίας...


Δεν φημίζονταν ποτέ οι mediaρχες για τους καλούς τους τρόπους, αλλά πλέον το θράσος ξεμπουκάρει από πόρτες, παράθυρα και χαραμάδες, σχεδόν φαντασμαγορικά.

Η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» με μια επιστολή που η ειρωνεία της επιδίωκε να θυμίσει κάτι από… προφητεία («… αυτοί που... δεν ξέρουν να διαβάζουν ας μην προσποιούνται ότι ξέρουν να γράφουν») πέταξε τη μπάλα στους εργαζόμενους και κατόπιν διεκδίκησε την υπαγωγή της επιχείρησης στον πτωχευτικό κώδικα.

Στον «Κόσμο του Επενδυτή», ο πολυθρύλητος Κώστας Γιαννίκος, περίμενε προφανώς υπομονετικά τους εργαζόμενους να κατέβουν σε απεργία για να δηλώσει ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια συνέχισης της έκδοσης είναι… ατελέσφορη.

Ομοίως, στο «όμορο» με την εφημερίδα Alter προτάθηκε στους εργαζόμενους να πάρουν το δώρο και να πάνε στο καλό, συνελόντι ειπείν, να κάνουν λίγο στην μπάντα για να συμβούν τα… νόμιμα που θα έλεγε κι ο «Ταρζάν» και να πτωχεύσει ταπεινά το κανάλι που όντως τα λέει και τα δείχνει όλα τις τελευταίες εβδομάδες…

Οι ώρες της χαμένης ψυχραιμίας πάντως εσήμαναν, όταν εις εκ των ηρώων του 2011 σύμφωνα με την “Telegraph”, ο Γιώργος Παπανδρέου «έσπασε τη σιωπή του» (κατά το προσφιλές κλισέ του Star) και ξεσπάθωσε εναντίον του Σταύρου Ψυχάρη στο πολιτικό συμβούλιο.

Βέβαια, ο πολιτικός άνδρας ξέχασε τι συμβαίνει, όταν προχωρά σε τέτοια κρεσέντα, που αποκαλύπτουν τους θανάσιμους εναγκαλισμούς media – πολιτικής.

O Σταύρος Ψυχάρης όχι μόνο δεν έχασε χρόνο, αλλά κλώτσησε τη μπάλα από τα αποδυτήρια, μιλώντας για «πίσω πόρτες», τι ζήτησε ποιος και από ποιον, σαν παλιά καλή ιταλική ταινία, στο καρέ που ο ηθικός σύζυγος και οικογενειάρχης αποφασίζει να ρίξει το ανάθεμα στο παλιοκόριτσο της γειτονιάς, αλλά δυστυχώς η γειτονιά γνωρίζει και μιλάει, ενίοτε ξεφωνίζει κιόλας…

Θα ήταν σχεδόν διασκεδαστικό αυτό που συμβαίνει. Αλλά δεν είναι. Διότι ακόμη το πλάνο δεν έχει «ανοίξει» αρκετά. Η “επιχείρηση: σκλαβοπάζαρο” στα media βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όμως ο μηχανισμός δείχνει να αντιστέκεται.
mediablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: